Motto 1:

andy spune:
Iunie 3rd, 2009 at 8:09 am

…Ce ma intereseaza este un comentariu privind esecul/semi-esecul start-up-ului politic ce se numeste PUR/PC…

Motto 2:

anamaria spune:
Iunie 3rd, 2009 at 8:43 pm e

In urma cu cativa ani, cand tocmai iesisem de pe bancile liceului, m-am inscris si eu in PC, PUR la acea vreme. Din pacate, toti, dar absolut toti cei de acolo au umblat numai dupa capatuire si nu i-au interesat problemele reale si nici tineretul… Atunci am vazut un fost ministru al dumneavoastra, pentru care aveam cel mai mare respect, destrabalandu-se ca ultimul mahalagiu. Tot acolo am vazut un presedinte de filiala ce alerga pe marginea unei piscine numai in chiloti, mimand ca zboara, insotit de grupul de amante.

Motto 3:

anouk spune:
Iunie 1st, 2009 at 12:44 pm

“…Domnule Voiculescu, ati primit vreodata un feed-back de la un tanar care a incercat sa se inscrie in partid, in teritoriu, nu in Bucuresti? Daca nu vi-l ofer eu: conducerea locala este alcatuita din aceeasi unsurosi oameni de afaceri locali, ca si la celelalte partide… Credeti ca as accepta vreodata sa activez sub conducere unor asemenea indivizi? Cum sa schimbam noi tinerii tara asta, daca organizatiile de tineret ale partidelor sunt un fel de exponate de vitrina, fara nici un rol in conducerea partidului, bune de aratat pe la chefuri si intalniri: Uite, ba, cati tineri avem noi in partid,astia-s viitorul, tata, vezi ce ascultatori impart afisele cu fosilele astea pe care le promovam pe la alegeri?

Partidul Conservator a început mediocru. Şi a continuat ceva mai slab. A fost un start-up călduţ. Şi-a devenit un follow-up de-a dreptul rece.

Motivul ?

N-a avut marketing politic. N-a avut public-ţintă. Nici context. Nici oportunitate. A apărut ca o mişcare atemporală, care vorbea despre valori. Şi alte chestii bizare. Cam aşa apăreau partidele în secolul al XIX-lea. Doar că acum e alt secol.

Totuşi, chiar şi aşa, PC s-a mişcat rezonabil un timp. A dărâmat nişte baroni locali. A dat spre 20 de preşedinţi şi vicepreşedinţi de Consilii Judeţene. A fost ”soluţia salvatoare” când România intrase în blocaj politic (Mai târziu, după ce criza a trecut, ”salvatoare” a fost înlocuită cu ”imorală”)

Şi, apoi, s-a dezumflat. A pierdut din ritm şi viteză.

Cine-i vinovat?

Eu, în primul rând. Pentru că, gogeamitea mogulul, nu m-am priceput la comunicare şi PR. Am început, prin 1990, fiind “generalul lui Ceauşescu”. După câţiva ani de luptă, când Băcanu şi-a cerut scuze, n-am mai fost chiar general; am devenit “beneficiarul conturilor”. Când începusem să mă obişnuiesc cu postura, din lipsă cronică de probe, am fost retrogradat: iată-mă “colaborator al poliţiei politice”. Puteam să mă resemnez şi cu asta, dar nu era suficient: trebuia să fiu “turnător”. Şi, pentru ca groaza să fie completă, nu puteam fi turnător de rând – din aceia care vorbeau despre colegul cutare; nu, din ăsta n-am fost. În schimb, îmi turnam rudele. E drept, fără să spun un cuvânt despre ele. Sigur, deci nu chiar rudele, ci “cadrul” care a contribuit la fuga acestora din ţară; un biet funcţionar idealist, rătăcit într-un regim totalitar, strivit sub talpa turnătorului Voiculescu. Bine, bine, dar unde-i “cadrul”? Păi nu e! Pentru că rudele au plecat cu voie, nu au fugit. Ahaaa, deci ”cadrul” însemna ”contextul” !?!

Precum în povestea lui Dănilă Prepeleac – care-a plecat la târg cu doi boi ca să facă afaceri şi s-a întors cu o plasă – eu am pornit la drum fiind “a prominent member of Ceausescu’s intelligence service”, mai exact “general in Ceausescu’s intelligence service, a fact which is well documented” (Tom Gallagher, „Return of the Poet”, 14 octombrie 2000, „Central Europe Review”) şi am sfârşit, patetic, ca un turnător care, în mod oarecum spectaculos, n-a reusit sa toarne pe nimeni.

Pe lângă această luptă pentru imagine – pe care eu am pierdut-o – Partidul Conservator a plătit în ultimii ani preţul mentalităţii de ”asistat” în care s-au complăcut mulţi dintre liderii săi. Nu-i nevoie de prea mult efort electoral: ”face Voiculescu o alianţă şi ne bagă-n Parlament”; nu-i nevoie de cine ştie ce relaţie cu presa: ”are Voiculescu televiziuni”; nu-i nevoie de donaţii şi cotizaţii: ”nu-i Voiculescu miliardar?”

În acest ritm, Partidul Conservator şi-a pierdut entuziasmul. Vitalitatea. Bucuria de a face politică. Iar astfel de căderi se plătesc. Iată de ce ne aflăm acum într-un punct critic: PC se va reforma radical sau va dispărea.

Eu – atât cat mai contează opinia mea platonică de fondator – cred într-un alt PC. Viu, proaspat, solid. PUR. Un PC tânăr, foarte tânăr, cu idei, cu forţă autentică, eliberat de inerţii şi neputinţă.

Ceva se va întâmpla în PC.

Punem pariu?

86 COMENTARII

  1. speranta moare ultima… la romani agonizeaza ce-i drept dar inca mai respira greoi…melodia e noul imn al PC? un start-up bun de data asta, cel putin la nivel declarativ…nu stiu ce ar trebui sa se intample in tarisoara asta ca sa se schimbe ceva…am impresia uneori ca numai un cataclism sau un dezastru de proportii (nu-l traim deja oare?) mai poate misca ceva. in lideri mesianici nu cred, mentalitatile se schimba greu si revolutionari prin excelenta sunt doar francezii…noi cred ca suntem la antipod. probabil ca inca am fi trait in comuna primitiva daca nu aveau loc niste miscari revolutionare de amploare in europa si in lume. probabil ca acum il aveam presedinte pe Nicusor Ceausescu daca nu ar fi cazut comunismul in lume…(si oare ar fi fost mare diferenta? doar Iliescu si Basescu au primit aceeasi „educatie”). la ce mai poti spera intr-o tara in care primul ministru il face „derbedeu’ dracului” pe un cetatean care ii adreseaza o intrebare incomoda dar legitima, in care presedintele fura telefonul mobil al unei „tiganci imputite” si lista e foarte lunga…ideea e ca vorbim despre „ei” si „noi”. ei ne calca pe cap, noi ii votam (ma rog, 30% dinte noi, dar ne conduc si pe restul 70% care n-am votat pentru ca nu avem cu cine sau impotrica cui ca pe buletinul de vot nu e optiunea „impotriva nesimtirii, indolentei, incompetentei, etc”). nu ne mai ramane decat „poate”…poate intr-o zi, poate copiii nostri…poate, dar altcineva, ca noi se pare ca nu putem…

  2. Asumarea unor greseli este un lucru mare iar analiza pe care o faceti atunci cand vorbiti despre actualul PC este corecta cu precizarea ca „nu sunt toti o apa si-un pamant”, sunt si oameni buni in PC asa cum sunt si in alte partide.

    Mi-as dori sa vad o discutie despre valorile din politica romaneasca, dincolo de orientare dar asta este alta poveste.

    Perioada prin care trecem este o oportunitate imensa atat economic cat si politic. Am crezut ca cel care se va folosi cel mai bine de aceasta perioada va fi Crin Antonescu dar a dovedit ca nu este in stare. Acum ceva timp credeam ca Victor Ponta va fi cel care va aduce un val de schimbare dar s-a schimbat mult.
    Sa fie Dan Voiculescu, in fruntea unui nou PC, omul care va oferi Romaniei exact ce are nevoie? Actiune mai presus de vorbe!

  3. faina ideea cu pariul… normal ca se va intampla ceva…mai devreme sau mai tarziu… mai bine sau mai rau… se va reanima sau va deceda…
    pt ca dincolo de ideile liderului / mogulului sunt esaloanele 2, 3 sau 4 care tre sa puna osul. si capul. si sufletul…
    din pacate e mai usor sa scazi in politica decat sa cresti – a se vedea cazul pnl la ultimele euroalegeri; ca un exemplu si mai negru, in neamt (per total), pnl a cazut sub prm; au fost multe localitati in care acelasi pnl a luat (mult) mai putin si decat odrasla marinarului. de ce ? poate si pt faptul ca, blaturile facute pe sub masa in politica sunt ca ocaziile in fotbal; adica se razbuna…

    PNL sub EBA (tradare sau pretul blatului la Roznov – Neamt?)
    http://vinca-vestea-neamt.blogspot.com/2009/06/pnl-sub-eba-roznov-neamt.html

    ziceti de greselile dvs apropo de comunicare si PR. imi permit sa adaug si de strategie; pt ca, apropo de suflu nou, de tineri (nu musai in buletin ci si in gandire), din afara s-a vazut (si v-am mai scris chestia asta) ca s–a nimerit sa promovati tineri politicieni care lucrasera in firmele dvs. sunt convins ca nu au fost numai din astia dar s-a conturat imaginea (au avut grija si adversarii dar si unii din interiorul PC) unui „partid de casa” in care pt a evolua tre sa lucrezi la firma mogulului.

    sa stiti ca psihologii spun ca e foarte normala tentatia ca oamenii de afaceri sa conduca uneori partidele (sau filialele) ca pe propriile sereleuri.
    presupun ca ati avut alaturi si strategi sau analisti. e putin si vina dvs dar mult mai mult a lor ca (dupa ce v-au luat banii) ori nu au vazut ori nu v-au spus situatia reala si nevoia de alte strategii si (poate)… de alti strategi. mai pe sleau, s-au simtit datori (sau poate nu i-a dus capul) nu sa fie profesionisti ci sa stea inclinati; facandu-=va astfel grave deservicii.

    eu, care nu sunt mare fan pc trebuie sa recunosc ca idee si platforma de la care a plecat pur (devenit apoi pc) a fost una foarte buna; chiar daca a fost opera celui mai antipatic mogul, sau a celui mai odios om cu ochi albastri (dure-m-ar capul, vorbim de idee, nu de personaj…); prins cu altele – afaceri, media etc – nu ati avut resursele de timp, de implicare si de sustinere necesare sa transformati teoria in practica;
    aici s-a produs clic-ul in care pc-ul s-a indreptat spre corijenta. corijarea nu e imposibila dar e al naibii de greu acum…

    oricum, bafta!

  4. Dacă vreţi un nou PC, contextul e favorabil:
    – un PDL care funcţionează doar prin supra-mediatizare, dar care, din lipsă de valoare concretă este sortit la un moment dat eşecului (pentru că electoratul se emancipează încet, dar sigur)
    – un PSD în vid de putere.
    Pe termen scurt, „marile nume” nu sunt concurenţi feroce….e loc pentru „repoziţionare” pe „piaţă”. Pe termen mediu, probabil veţi avea de luptat cu PNL – oscilant în preferinţele electoratului. Acest partid se bucură momentan de o poziţie relativ favorabilă: nu se află la guvernare.
    Alegerile europarlamentare au dovedit existenţa unui curent anti clasă politică…ce poate fi exploatat….

    Pe termen lung, PC are nevoie de Comunicatori. Şi nu mă refer la strategi din umbră şi PR-işti…ci la oameni politici. Aceştia trebuie să aparţină unor generaţii diferite: un comuncator charismatic de aprox 50 de ani, un tânăr de aprox 30 care să fie competent şi prezentabil, etc. În tot demersul ăsta, sprijinul mass-media e esenţial…şi asta pare să nu fie o problemă…

    Ar mai fi multe de spus, dar sunt convinsă că aveţi consultanţii potriviţi. Blogosfera e un început bun pentru relansare…e necesară, dar nu suficientă.

    Mult succes!

  5. Să sperăm că vom vedea modificări. Dar chiar ieri, la o conferinţă de presă, şeful PC de la Petroşani (singura organizaţie din Valea Jiului) susţinea că el, împreună cu cei 235 de cotizanţi sunt „nişte copii ai nimănui, care suntem aruncaţi când în stânga, când în dreapta şi încercăm să ne mulăm şi noi după alţii”:d.
    Iar foştii şefi ai PC, care în trecut au câştigat alegerile, îl pupă în dos pe Băsescu cu o patimă nemaivăzută, fiind coloraţi cu căţel, purcel şi amante în portocaliu. Iar bossul cel mare de pe judeţ, disperat că a rămas fără funcţii, a terminat – la propriu – SMURD-ul şi SALVAMONTUL. Iar asta o pot dovedi – cu probe, ca să nu se înţeleagă că aş avea ceva cu oamenii ăştia.
    Îmi pare totuşi rău că nu s-au respectat valorile care au fost în acest partid. Iar revenirea va fi mai mult decât grea… Eu totuşi vă urez succes, că baftă au toţi proştii!!:)

  6. VA INVIT SA VIZITA TI UN BLOG NOU,NON-CONFORMIST,DEDICAT VIETII, IN CARE SPER SA VA REGASI-TI SI LA CARE SPER SA CONTRIBUI TI SI VOI CU MATERIALE SI OPINII,CHIAR DACA SUNT CRITICE. CU STIMA SI RESPECT CIRSTEA FLORIN.

  7. Da, ceva se va intampla in PC.
    Va doresc din tot sufletul, succes!

    Va multumesc pentru atentia acordata aici, si….Sa auzim numai de bine!

  8. PUR-PC mi se parea odata un partid destinat tinerilor, femeilor, oamenilor care nu vor sau nu pot sa cotizeze bani multi pentru un loc mai in fata, un partid in care toti membrii aveau ocazia sa faca ceva (si credeti-ma ca multi tineri gandeau asa). Spun ca mi se parea pentru ca acum nu mai aveti nicio identitate politica. Mai bine erati in afara parmlamentului, schimbati modul de abordare, poate cu multi tineri care pot schimba peste ani clasa politica, poate si cu un tanar ca Bogdan Ciuca la conducere (supervizat si ajutat de mogul).
    Partidul are puterea de a face fata singur dar pentru asta trebuie rabdare si mult tineret, tot ce-ati facut pana acum (animalele, retrocedarile, chiar si acceleratorul, samd), se vede dar nu de toti datorita culorii rosii nu merge amestecat cu albastru (poate doar la fotbal).
    Aveti prea multe ca sa nu incercati sa faceti politica fara compromisuri.

  9. Mie imi place sa expun idei care apoi sa poata fi combatute, eventual aprobate(pentru a va lamuri vizitati http://sisokoki.wordpress.com/ ).

    Domnule Voiculescu, inevitabil, un partid puternic are un lider puternic, un formator de opinie, un caracter puternic, un orator cat de cat bun si care sa aiba habar pe ce lume traieste. Relatia e de reprocitate, adica niciodata un lider puternic nu o sa fie in fruntea unui partid de planul 2. Apoi din pacate e evident ca ceva din ceea ce am enumerat mai sus lipseste liderilor/liderului din PC. Un partid puternic niciodata nu se poate forma de jos in sus. Exemple: Basescu -> PD-L, Iliescu -> PDSR.

    Intrebare? De ce PD-ul(apoi PD-L) a devenit mai puternic cu Basescu decat era cu Roman? Raspuns: Roman nu ar fi castigat niciodata alegerile prezidentiale. Nu oferea nimic nou pe piata prezidentiala. Era acelasi produs de genul Iliescu, Nastase, Constantinescu. Parerea mea e ca Basescu a ajuns un lider puternic printr-o serie de conjuncturi foarte favorabile. Oricum raspunsul la intrebarea mea e unul mult mai lung si alambicat cu cauze mult mai multe.

    Acum un lider puternic singur nu va reusi sa creeze un partid care sa aiba un cuvant de spus. Dar de fapt ce inseamna un partid puternic? Nu inseamna neaparat sa includa oameni bogati, chiar oameni inteligenti. Inseamna sa culeaga voturi cat mai multe, iar sa culeaga voturi cat mai multe inseamna sa convinga electoratul. Sarcina principala in a convinge electoratul ii revine liderului. Cu regret repet, nu ati avut un lider care sa atraga electorat.

    Parerea mea e ca de aici trebuie umblat. De sus in jos. Bineinteles si josul e important. Mai ales la locale, dar un om local respectat, indragit intr-un partid fara rezonanta nationala mai greu se poate face ales.

    Degeaba s-au plans cititorii blogului dumneavoastra daca cei de sus din partid nu iau masuri. Acum voi, cei care ati gasit lipsa de profesionalism, ati facut macar o reclamatie catre centru? Daca da si nu s-a intamplat nimic cred ca 99% din vina va apartine domnule Voiculescu pentru ca nu aveti un partid puternic.

  10. M-a impresionat foarte mult ce ati scris.
    Recunosc, sunt dintr-aia care statea gura-casca la tv, indoctrinat cu „motanul felix”.Dar sunt si un om onest si intotdeauna vreau sa aud si partea cealalta, oricare ar fi partea cealalta, Da, ati pierdut la capitolul imagine. Intre timp s-au ridicat prm, Becali. Si cred ca era pacat sa fiti in acelasi trend cu aceasta fractiune politica, pentru ca nu faceti parte din ea. Si mai cred intr-o revenire a P.C. Dar eu v-am mai spus ,simt ca sunteti un om bun , iar un conducator de obicei se confunda cu un tiran. Cred ca va trebuie un „tiran”. Partea buna e ca lumea s-a saturat de pdl, de psd ii e frica, in pnl scade increderea(ciudat), pe fondul asta simt un crescendo al pc. Iar in ceea ce priveste turnarea neamurilor, lumea s-a plictisit, nu mai vrea sa traiasca in trecut. Si nici nu o mai intereseaza. Aici in ct va bucurati de simpatie, cel putin in randul prietenilor mei, dar de PC nu am auzit…..aici…!!

  11. PT DAN VOICULESCU
    Vreau sa-mi raspundeti sincer la o intrebare.Este adevarat ca incercati sa ii marginalizati sau sa ii dati la o parte pe cei vechi din partid si sa repuneti PC pe picioare cu o echipa noua?Am intrat pe blog cu un entuziasm iesit din comun.Dupa
    8 ani de munca in partid aveam in sfarsit onoarea sa stau la taclale cu seful meu.Ne-am mai intalnit in acest timp de multe ori(Bucuresti,Brasov,Timisoara si Oradea),dar nu am avut niciodata curajul sa va abordez…Acum sunt dezamagit.V-am scris de 3 ori si am primit:”Ceva se va întâmpla în PC”.

  12. Un PC nou! Cu procesor de 4 Ghz şi 128 Gb RAM, placă video de >2 Gb, să ţină pentru timpurile ce vor veni! :D

  13. Acuma, fără ‘şto, taie-o cu PSD-u’! Scoate tot ce ţi se pare stricat din partidu’ ăla – fără resentimente! – şi lasă-i, să se pună pe treabă, pe cei care au meritat să rămână! Servus, spor la treabă! :)

  14. Eu sunt de partea ta a pariului. Aderez:)) (la pariu..). Ideea este buna, latura egoista neesentiala deci nu pot decat sa sustin initiativa(teoretic). De ce nu si practic? Pentru ca viziunea mea e putin mai larga si rolul asumat mai important. Imi dau seama ca mesajele mele azi au fost lipsite de savoare si analiza profunda…dar sunt ruptaaaaaaaa de oboseala. Ma omoara sesiunea. E greu cand nu ai previzibilitate si nici nu stii la ce sa te raportezi cand inveti, mai ales daca iti doresti note bune si ai nevoie de ele. Profesorii au tendinta sa faca tocilari pe banda rulanta…din pacate. Deci energia mea(cea care ramane) e folosita strict sa-mi mentina integritatea bio-psihica post examen. Cu scuzele de rigoare, va pup si va iubi pe toti.

  15. Domnule drag DAN VOICULESCU, ati scris pe blog ca ma pot INTALNI CU CONSILIERUL DUMNEAVOASTRA iar celorlalti ca le dati ceva premii, DAR NICI PANA LA ORA ACTUALA NIMENI NU A FOST CONTACTAT DE DUMNEAVOASTRA. INAINTE DE A PUNE PARIU CA FACETI UN PARTID PUTERNIC DIN PC, nu mai bine va tineti de cuvant si va respectati promisiunile de pe blog? Nu de alta dar poate unii dintre noi chiar suntem specialisti si vrem sa va ajutam in problema politica, dar, nu raspunde nimeni la emailuri. DECI? :)

  16. Pana la urma, care este pariul?!?..sa pariem ca se va schimba ceva in PC?

    Sunt din Iasi, lucrez intr-o firma in care seful este un fost senator PC din perioada 2004-2008, iar alt angajat inca mai este membru activ (de baza) al filialei judetene.
    Din ceea ce am vazut, in Iasi (nu vreau sa duc discutia la nivel de tara), organizatia de tineri a PC, este, in acest moment, folosita doar buna pentru lipit afise si alte lucruri asemanatoare (cu toate ca seful partidului Daniel Matasaru e fostul sef de la tineret). Filiala Iasi acum functioneaza doar cu numele.

    Un alt pariu: puneti noi oameni la conducerea filialelor. Nu neaparat tineri ca mine. La Iasi il aveti pe dl Popescu (pe care il cunoasteti) si care, pe parte de organizare, este foarte bun si care se implica cu adevarat. Sunt sigur ca aveti in fiecare judet oameni la fel de buni si dedicati. Eu m-as implica doar intr-o anumita masura (cea a timpului disponibil)…dar..se poate discuta orice!!!

    Pariuri putem face destul de multe…..daca doriti!!!

    P.S.:in afara de mailul prin care mi se cereau datele de contact, nu am mai fost contactat in legatura cu bursa….mai stie cineva ceva?!?

  17. @ skorpion: Gresesti. Si, involuntar, dezinformezi. Toti bursierii au fost contactati, si-au dat datele, si vor semna contracte in aceasta saptamana, cand avocatul finalizeaza un contract inatacabil (altfel, la cum merge justitia in Romania, o sa ajung la DNA si pentru asta…). Apoi urmeaza restul de angajamente.

  18. E posibil sa se intample,sincer nu cred prea tare,dar cred destul.Imi plac schimbarile,pana de curand ziceam..poate sa vina oricine,doar sa se schimbe,dar am vazut ca nu tot ce e nou e bun…vezi cazul Becali.
    Sunt curios cati din vechea garda vor fi,cata libertate vor avea cei noi…

  19. Faptul că orientarea dumnevoastră Domnule Voiculescu se orientează spre tineri asta mă bucură şi cred într-o reformă pozitivă a PC-ului alături de tineri, chiar dacă personal sunt de altă coloratură politică, dar aşa cum zice şi Anamaria mai sus, peste tot există acei „dinozauri” care sunt greu de dat la o parte chiar dacă sunt necitiţi.
    Unde omul sfinţeşte locul acolo se poate câştiga tot.
    Cunosc o comună în judeţul Arad unde există un primar din 1992 şi până azi nu a fost în stare să-l bată nimeni chiar dacă nu are multe studii însă ceea ce a facut pentru oameni este îndeajuns pentru ei şi după mine e pe viaţă primar numai pentru cât a făcut să nu mai facă nimic de acum încolo.

    Numai bine, şi eu cred că tineri de azi o să schimbăm în bine România :)

  20. Am citit ce ati scris si…chiar mi-audat lacrimile. Serios vorbesc. Acuma…hai sa spun si eu parerea mea, fara suparare. ca daca ati fi avut macar curiozitatea sa o cunoasteti pe aceea care conducea „o antena” si sa ascultati ce tampenii are de spus, cred ca erati macar cu 1 cm. mai in fata. Ca v-as fi recomandat sa ascultati si pe altii. L-am laudat pe Giani pentru ca stiu ca este devotat si sincer. Multi din cei pe care i-ati avut in jur nu au fost deloc asa. Busteni, Ploiesti…ii mai stiti pe oamenii aia. Ii auzeam cum vorbeau despre „domnul profesor”, in fata mea, fara ca macar sa se jeneze, fiindca stiau clar ca pe mine nu ma veti asculta sau crede niciodata, chiar daca as fi indraznit sa va spun ce ziceau…defapt stiau ca nici macar nu veti vorbi cu mine, un umil slujbas pe plantatia Antenei. Mi-am lasat sufletul acolo, la Antenuta aia mica, mi-e dor de ea si acum, dar nu v-am spus niciodata ca am fost amenintata ca daca va iesi dansul primar, o sa ma zboare de acolo, ca domnul profesor face ce zice primarul, ca el a bagat bani in partid, eu sunt nimic, ca ma cumpara cu totul. Si asa am plecat…asta e. N-am avut cui sa ma plang si…ceva scartie, caci erau si dintre cei ce aveau acces la dumneavoastra, la care eu aveam acces si stiau ce se petrece, imi imparteseau parerile, dar…nu aveau curajul sa va spuna ce se petrece. Asa ca…daca ei nu va spuneau pentru ca poate stiau ca tot pe omul ala, primarul plimbaret l-ati fi crezut, eu chiar nu aveam cum sa va spun vreodata ce se petrece. Din respect pentru dumneavoastra, din speranta ca PC va putea sa mai schimbe ceva in timp util, va repet sa aveti grija. Nu toti cei ce va pupa frumos va iubesc si nu toti cei ce va spun vorbe mai putin magulitoare va vor raul. Ca in bancul ala pe care cred ca il stiti. Invatati sa ascultati partile. AMBELE. Scoateti oameni destepti si carismatici in fata. Uite, un Giani, de exemplu, sau Lucian, Dan…daca mai e pe acolo. Si nu uitati: vorbiti, dar neaparat, ascultati. E foarte util. ma iertati pentru tonul poate putin cam dur…nu e dur, e amar. Nu vreau sa intelegeti ca va dau sfaturi…doar pareri. Multumesc ca „m-ati ascultat” macar acum.

  21. Vad ca nu prea a functionat pomana electorala… sa fie oare modelul de vina (exemplu: ex-blogul lui „Jiji Becali” cu pomeni si tot tacamu`) ?

  22. Neasteptat exercitiu de sinceritate. Sigur, e mai mult un mesaj trimis colegilor din PC decat o marturisire nostalgica a fondatorului platonic. Cu toate acestea, e de apreciat o asemenea asumare a responsabilitatii (chiar daca partiala) pentru pseudoesecul constructiei politice PUR-PC. O constructie care, acum multi ani, parea o tanara speranta a politicii romanesti. Sigur, prin pozitia dvs. si prin orientarea inca de la inceput a partidului catre clasa de mijloc (inca stravezie in Romania), PUR-PC nu era menit sa devina un partid de mase. Dar putea deveni un arbitru. Dar nu unul luat in caruta de unii si de altii pentru beneficiile aduse de verisoara media ci unul care sa fie respectat si care sa dea greutate deciziei de a inclina balanta intr-o parte sau in alta. Daca imi permiteti, o sa scriu cate ceva, pe puncte, despre greseli…
    1. Numele original (PUR) era neobisnuit dar atractiv. Nu era unul populist, dar dadea multor oameni senzatia unui partid orientat catre valori, catre oameni. Partidul conservator te trimite cu gandul la inchistare, la impietrire, la rugina. Apoi, nu poti conserva ceea ce nu ai. Trebuie intai sa construiesti. Si anii de tranzitie si liderii la putere in ultimii 20 de ani au distrus. PUR putea porni de la o analiza serioasa a societatii romanesti (nu doar economica ci, in primul rand, a nivelului de educatie si cultura, de civilizatie). De aici trebuia pornit.
    2. Pendularea intre stanga si dreapta, cu indarjiri social-liberale (imi amintesc conflictul cu Catarama pentru ocuparea acestei nise politice). Personal cred ca aici era locul unui partid umanist. In zona in care sa combine stimularea profesiilor liberale, a initiativei private, a spiritului de aventura cu atentia acordata acelor domenii care asigura o dezvoltare armonioasa a unei societati ( educatie, cultura, civism), dublata de sprijinirea celor care riscau sa se rataceasca in hatisurile tranzitiei. A disparut aceasta sintagma si PC pare o masa amorfa, fara trasaturi clare, asa cum e chipul unui om in multime.
    3. Nu doar dvs v-a lipsit PR-ul. Ci oamenilor pe care i-ati promovat. Oameni fara un mesaj propriu. Singurul lor merit era de a fi fost subordonatii dumneavoastra prin diversele firme si fundatii pe care le conduceati. Oameni care, asa cum bine spuneati, erau doar apendicele lui Voiculescu, purtatorii lui de cuvant. Nu oameni care sa construiasca ci doar sa asculte. Sigur, nu generalizez, sunt si oameni care puteau fi mai mult pusi in valoare (cum e Sabin Cutas).
    4. N-ati folosit cum trebuie Antenele. Ati ales sa faceti o firma de castigat bani. ceea ce e in regula. Doar ca asa au ajuns sa o reprezinte ciutacu, madalin ionescu si capatos. A, si filmuletele de pe youtube. Unde sunt liderii de opinie? Opinie constructiva, nu doar maraituri si latraturi la stapanul de la Cotroceni. Oameni identificati ca obiectivi, a caror analiza sa fie ascultata nu doar de prietenii politici. Antenele puteau fi folosite cu intelepciune si oamenii lor de valoare promovati. Si ajutati sa transmita mesajele „umaniste”. Nu cele politice. ci cele despre valorile care ar fi fost normal sa stea la baza constructiei politice. Asocierea Antenei cu PUR-PC trebuia facuta in plan valoric si nu politic.
    5. Dvs n-ati stiut sa folositi increderea pe care v-o aratau romanii la un moment dat. Uita multi ca acum 7 ani erati in topul increderii in politicienii romani. Increderea in dvs, nu in partidul fara identitate clara, aliat al PSD-ului (la acea data), fara personalitati puternice (in afara dvs). Din pacate lucrurile s-au schimbat intr-o singura zona: increderea in dvs. Si da, aici aveati nevoie de un bun consultant de imagine.
    Stiu ca va plac si solutiile, nu doar analizele seci. Nu stiu daca sunt eu in masura sa va dau solutii. Ce as face eu daca as avea putere absoluta asupra acestui partid?
    1. L-as redenumi Partidul Social-Liberal. Chiar cu riscul de a se ironiza o noua schimbare de nume, pozitionarea mai clara il va ajuta, daca va fi urmata si de una nelingvistica.
    2. As rupe legatura cu PSD. Sunt destui ani pentru a construi ceva nou. Si daca veti esua… Ei bine, la ce v-ar folosi aceasta perpetua stare de „aliat”?
    3. As trasa cateva (3-4) obiective politice clare. As construi pe baza lor mesajele catre populatie. As face un sondaj de opinie pentru a identifica exact punctele de reper pentru o noua constructie politica, de care este atat nevoie in Romania.
    4. As promova tineri apolitici dar cu idealuri. Buni vorbitori, entuziasti. Care vor dori sa construiasca. Dar nu abstractii. Si nici bla-bla-uri politicianiste. Ci tineri cu proiecte concrete, pentru care sa lupte ajutati de dvs, de banii dvs. Si care sa-si ajunga sa-si doreasca puterea politica pentru a-si duce la bun sfarsit proiectele si nu ca sa se imbogateasca.
    5. As sprijini dezvoltarea unui dialog cu oamenii obisnuiti. In mod sistematic si cu mesaje punctuale. Ar fi primul partid care ar ajuta sa se nasca atat de mult invocata societate civila. Cu beneficiu politic, desigur, dar nu acest obiectiv.
    Ar mai fi multe, dar si-asa am vorbit prea mult.
    Mult succes cu ce se va-ntampla cu PC. Eu tin pariul!

  23. Ratio, subscriu la tot ce ai scris. dar nu tin pariul, pentru ca eu nu fac pariu, decat atunci cand sunt sigura 100% ca il voi castiga. Si, cu parere de rau, inca nu sunt sigura. Pe vremuri, inventam sloganuri „cine nu voteaza PUR, poate sa ma pupe-n…rima”. Era o gluma, desigur. dar mi se pare ca e mult mai percutant PUR decat PC si maiusor de retinut. Si acel „umanist” are veleitatile lui manipulatorii, in plan psihologic.
    Discursul scortos trebuie eliminat, asta e sigur. Oricate doctorare ar avea vorbitorul, daca nu foloseste limbajul maselor…degeaba. Omul se simte complexat de unul care arata cat e de cult si de invatat atunci cand vorbeste. Si se si plictiseste de el. De discurs.
    Nu in ultimul rand, e neaparata nevoie de oameni cu simtul umorului, spontani, carismatici (am mai zis asta). Piedone e dovada vie ca am dreptate.

  24. ceva se va intampla. avem doua variante
    1- fuziune cu un alt partid politic (absoarbe sau este absorbit)
    2- isi va crea propria identitate.

    primul punct nu merita comentat.
    trecem la punctul doi care va face trimiteri directe la punctul unu: daca va atrage mici baronasi, si politicieni de mana a saptea refuzati de alte partide… atunci mai bine fuzioneaza cu un alt partid si incheie povestea.
    daca se va merge si aici pe nepotism… atunci iarasi mai bine devine un partid istoric.
    daca va aduce valori reale… oameni bine intentionati care nu s-au implicat in politica ci si-au vazut de treaba, lideri in domeniile lor de activitate atunci lucrurile sunt altele. e de bine. cum ar zice tonomatul. pardon derbedeul.

    ps: am acceptat invitatia dv de ne intalni. sa inteleg ca doriti sa faceti cinste cu o cafea? ce trebuie sa fac?

    o zi cat mai buna,
    john mcgogoo
    [ioan enache]

  25. Buna ziua,

    Domnule Voiculescu, am intrat de ceva timp pe blogul dvs ” din cauza” lui Badea, al carui blog il frecventez zilnic.
    Am descoperit la dvs umor si o persoana mult mai tanara decat imi imaginam ( habar n-am cati ani aveti si nu ma intereseaza pentru ca nu la varsta biologica ma refer). Deci prima impresie e ok. Stiti ce ma deranjeaza? Ca nu pot avea incredere.
    Adica, desi imi place ce si cum scrieti, imi plac mesajele dumneavoastra si rezonez cu o parte dintre ele, ma intreb cat de sincer e ce scrieti si cat e fatarnicie? Nu zic ca sunteti nesincer pentru ca tocmai asta e beleaua…as vrea sa fiu sigura daca sunteti sau nu sincer…

    Cel mai tare asta ma deranjeaza in societatea actuala. Nu mai pot avea incredere. Si, in consecinta, desi sunt un om bataios, care ar putea face ceva chiar si in politica ( de ce nu), stau deoparte pentru ca nu pot avea incredere 100%. Pentru ca nu stiu daca se poate face politica si fara minciuni, pupaturi prin dos s.a.m.d.

    Cine e de vina d-le Voiculescu pentru ca nu mai pot avea incredere?

    Vreau sa-mi schimb locul de munca pentru ca aici unde sunt de 2 ani mi s-au promis cate-n luna si-n stele si…fum…nimic. Si-mi irosesc si bunatate de creier. Dar nu ma duc la interviuri pentru ca nu mai am incredere in ce o sa-mi promita potentialii viitori angajatori la interviu. Si atunci stau in amorteala asta…

    Aveti un comentariu de la o fosta angajata, Cristina parca, in care va spunea ca nu ati fost si nu sunteti intotdeauna inconjurat de oameni care va vor binele si ca tocmai din cauza lor a plecat din Antena. Altii care spun ca au parasit partidul pe acelasi motiv. Cum le veti recapata increderea?

    Cam atat…

    Cu respect,

    Violeta Nita

  26. Atata timp cat cei care conduc organizaţiile de partrid, şefi de filială, se rezumă la ”hai să facem o sedinţă ” doar ca s-o trecem în registru rezultatul este aproape rusinos, atata timp cat liderii se gandesc cum să aibă cat mai multi reprezentanţi in sectiile de votare sau să înfinţam departamente şi comitete fără să avem habar atributiile acestora , rezultatul este care este.

  27. din pacate nu mai pot crede in PC, nici macar de dragul mogulului… cu o floare nu se poate face primavara, iar intr-un partid un singur om nu poate schimba mentalitatea existenta… cel mult cel mic poate disparea (uitati-va la partidul lui Becali)!! mi-e scarba cand vad cum se imbratiseaza cu Vadim..oare cred ca lumea a uitat cum se injurau acum catva timp????? DE UNDE EXISTA ATATA IPOCRIZIE?????????
    In concluzie, iertati-ma ca nu cred in PC, nu am cum… luati-o de la capat mai bine.. si incepeti cu dreptul… fiti alaturi de cei tineri, caci ei sunt viitorul de maine!!

    sunt pe zi ce trece mai speriata.. speriata de tara in care traim… speriata de cei care ne conduc…mi-e sila si mi-e scarba! mi-e jena ca sunt romanca… as vrea sa putem face ceva… intrebarea este ce? in ce partid am avea incredere sa mergem?? numai lepadaturi si oameni de joasa speta vezi peste tot, avizi de putere si banii…..unde reusim sa facem ceva?.. haideti sa ne unim… noi cei tineri.. a mai fost o revolutie, de data asta nu o vreau la fel! nu sunt pentru varsare de sange si nici pentru daramarea unui guvern.. sunt in schimb pentru gasirea unei solutii, unei cai de mijloc…. unde sa putem gasii o rezolvare pentru ‘bolnava Romanie’.

    chiar asa de inconstienti suntem…. ca ne aflam pe marginea prapastiei?? nimeni nu vede.. ca in curand nu mai au ce fura… ca nu avem de ce sa tinem atatia ministrii!! pentru ce? hai sa-i luam pe rand: ministrul transporturilor: pentru ce e exista aceasta functie? atunci cand nu exista drumuri, ce vrei si unde vrei sa transporti?? tara asta nu va ajunge nicaieri atata timp cat nu te poti deplasa… atata timp cat toti promit si totusi nu misca un deget.. ministrul turismului, cum si pe unde poti aduce turistii in tara daca nu exista drumuri?? totul se leaga de primul… de ce avem atatea functii care nu ne sunt folositoare… care doar mananca niste salarii(considerabile) si multe alte spagi, pentru NIMIK! Noi, poporul, nu avem NIMIK de castigat!!

    Propun infiintarea unui nou partid, condus de tinerii de azi… tineri care sa vrea sa faca ceva pentru tara lor… un partid nonprofit.. sustinut de noi si atat! Putem demonstra ca se poate?

    ‘Junimea Noua Democrata’ – propun se ne numim… daca mai are cineva idei… Avem nevoie in acest partid de toate cunostiintele fiecaruia… de tineri avocati, de tineri doctori, de tineri arhitecti, de tineri pr-isti, de tineri responsabilil in marketing etc, de tineri care abia pasesc intr-un domeniu nou, dar carora nu li se acorda sanse… haideti sa facem ceva impreuna!!

  28. Domnule Voiculescu,
    Daca doriti si veti si actiona pentru a modifica PC si a-l transforma, eu una sunt gata sa va ajut la Sibiu.
    Am fost inscrisa in PSD inainte sa se unifice cu PDSR si sa se piarda. Sunt gata s-o iau de la capat, alaturi de PC, in conditiile in care devine un partid curat, reformat.

  29. Ar fi ceva foarte interesant daca ar ajunge pc pe tara macar la nivelul Galatiului. Oricum, cauta oameni de genul „Ciuca”

  30. Dle profesor,
    Cand eram mic, mic…mama (neavand cu cine sa ma lase acasa si fiind secretara de PCUS) ma lua cu ea la sedinte de partid si ma lasa in ultima masa ca sa desenez….Era vesel….sa aud cum se critica pe cineva ce vroia sa divorteze….ca familia este nucleul societatii, sau invers se critica cine se ducea la biserica….se luau tot felul de invataminte……asta era sistemu’…
    Intamplarea a facut ca in timp si spatiu sa ne cunoastem, am citit cred toate cartile dvs pentru ca era o noua gandire economica,si-mi placeau,in ele vorbeati deschis si fara obstacole, din care se vedea acea amprenta a unei gandiri libere economice. Se vedea acel profesor ce scrie o carte nu doar din auzite ci si din practica personala.
    Pentru mine ati fost si sunteti un model in acest sens – si va bucurati si de intreaga admiratie a parintilor mei din Moldova.
    Observam cu mare atentie participarile dvs la targul de inventii (dvs in calitate de cautator de talente, inventatori, (cred ca la unul din ele chiar m-am apropiat de dvs si v-am salutat)., sau in calitate de Presedinte AOAR….
    Dupa absolvirea facultatii noastre mult stimate si de dvs m-am inscris in PC, initial Bucuresti., fiind impins de dorinta de a pune umarul alaturi de dvs la ceva nou .
    Am participat chiar si la un Congres la Palatul Copiilor , daca nu ma-insel , presedinte fiind Ioan Popa.
    Eu fiind in ultimul rand la acel congres, sincer va spun mi-am adus aminte de acele sedinte din copilarie. Cand lumea se ridica in picioare la orce bazait inteligent, se supunea la vot – aproape orce….se prezentau rapoarte de activitate neinteresante si monotone…..parca vroiam sa aud altceva….si de atunci nu am mai participat la nici o sedinta…..m-am mutat intr-un judet din Romania, am platit odata cotizatia pe un an de zile…..si cam atit. A uitasem – am votat PC la toate alegerile – chiar daca nu stiam cine sunt oamenii aia…stiindu-va doar pe dvs (mai putin la ultimele europarlamentare) si avand incredere ca nu veti promova oameni incompetenti.

    Avand mult prieteni in diferite domenii, IT,financiar,trading etc…oameni inteligenti, scoliti pe la tot felul de universitati, MBA-uri etc…traininguri scumpe si utile in strainatate sau in Romania..salarii bune…desigur si cu rate la banci (cu dobanzi asupritoare dupa parerea noastra)….Din discutiile avute cu ei sa stiti ca pe nimeni nu-i intereseaza politica. Am devenit o clasa apolitica. chiar daca pe undeva recunoastem ca daca nu te ocupi de politica se ocupa ea de tine…..Nu ne intereseaza! Trebuie sa mai treaca ceva generatii ca sa avem acea incredere in oamenii politici! sau sa ne implicam si noi.
    Din politica cinstita si corecta, nu-ti platesti ratele la banci, nu-ti dai copii la gradinite bune (ati vazut si dvs ce inseamna o lupta cu gradinita in Romania – dvs fiidn ditamai „mogulu”‘ ) sau universitati bune….

    Am cunoscut si tineri ce activeaza in unele partide ….sa stiti ca ei sunt facuti din alt aluat. Au alta privire in ochi, decat cei enumerati mai sus. Abia asteapta sa se ridice unchiul …sau fiind amanta – sa se ridice protectorul….iar cand se ridica acel tanar – nu-si mai recunoaste prietenii, nu mai raspunde la telefoane, -devine brusc foarte important – chiar daca traieste si primeste bani din impozitele platite de cei de mai sus sau de companiile la care ei lucreaza.
    Fiecare tanar isi alege el singur cum poate fi util societatii.
    si cu riscul de a ma repeta: DIN POLITICA CINSTITA , IN ROMANIA, NU POTI SA-TI ACHITI RATELE LA BANCA, NU GASESTI GRADINITIE NORMALE LA COPII,NU POTI SA LE ASIGUR UN TRAI LINISTIT ,SI LIPSIT DE GRIJI .

    Chiar si dvs mai intai ati muncit in business si apoi scrieti carti, faceti politica….
    Daca erati ca nea NELU’ din tinerete in partid, nu prea aveati acum ce lasa fetelor sa conduca :)

    Si in concluzie:
    Nu este normal ca in Romania populatia sa aiba incredere mai multa in pompieri decat in politicienii proprii., alesi tot de popor.

  31. PC se va reforma radical sau va dispărea. Sa inteleg ca dumneavoastra mizati pe reforma. Cum sunteti din interior, stiti mai multe si de aceea nu ma lansez in lupta doar de dragul contradictiei, insa deocamdata eu vad un PC prafuit, cu doar cativa membri marcanti, din care unul sunteti dumneavoastra. Un altul e Seres. Marea majoritate insa parca astepta sa li se dea. Si inca ceva ce mi-e neclar: care e doctrina Partidului Conservator? Cui se adreseaza?

  32. Pe Ciutacu cand il dai afara?
    Cand stirile Antenelor nu vor mai fi tendentioase? evident tendentioase… nu ca la realitatea nu ar fi… dar ai vostri sunt jenanti de-a dreptul!

  33. Ați putea începe prin a face partidul unul conservator pe bune, afiliat la PPE, care să poată lua locul PD-L-ului cel fără doctrină.

    Primul pas ar fi ruperea alianței cu PSD, al doilea o fuziune cu PNȚCD.

  34. Domnule Voiculescu,

    as fi vrut sa va spun si eu parerea mea, dar ar fi iesit un comentariu cat o zi de post negru. Ca atare, am ales sa ma exprim „la mine acasa”. Pentru ca nu doresc sa fac link-spam, nu dau aici linkul, dar il puteti gasi cu usurinta.

    A bon entendeur, salut!

  35. Domnule Voiculescu,

    nu stiu daca va mai amintit, dar in 2004 ati avut un logo, slogan, stampila … numiti-l cum vreti …”Ofesinva tinerilor”. Numele vi l-a dat un tanar. Nu stiu daca va mai amintiti cum se numea si ce i-ati promis cand a intrat in PUR. Probabil a plecat si el dezgustat ca si altii din PUR. De ce? Motive sunt multe si nue le voi expune acum. Unul ar fii, chiar zambeam cand am inceput sa scriu aceste comentariu ca eu va pot scrie relaxat „domnule Voiculescu”, dar in partid, ca ma trecut si eu prin pur era aproape o blasfemie sa nu fie folosit apelativul „Domnule profesor”. Eu stiu ca am fost tras de maneca de un senior ca la o intalnire cu tinerii v-am spus „domnule Voiculescu” şi nu „Domnule profesor”. Motive sunt multe si hilare pentru care PC-ul e in situatia asta. Nu e vorba de principii sau PR aici, poate dumneavoastra ati creat aceste partid crezand in ceva, nu va judec pt ca nu va cunosc atat de bine, dar daca ati stii ce e in partid ati scrie o carte de bancuri. Eu cel putin stiu bine din perioada 2003-2005 situatia de la Bucuresti. Ar fii multe de spus, dar poate la alte comentarii.
    O zi buna, si incercati sa intelegeti ca un partid pentru tineri nu se face cu traseisti PDSR-Apr- PUR si nici macar cu angajati Grivco. Incercati sa aveti rabdare sa cresteti o structura si poate veti avea succes.

  36. La postarea dumneavoastra de pe acest blog, intitulatata „Mogulul si criza”, eu va scriam cu ceva zile in urma, ca intradevar cel mai indraznet proiect ar fi relansarea dumneavoastra in prim planul politic, fapt pe care eu il consider necesar, deoarece Romania are disperata nevoie de lideri autentici, de manageri politici cu viziune.
    Strategia de comunicare este esentiala si trebuie construita cu atentie pentru a oferi varianta dumneavoastra reala publicului si pentru a nu-i mai lasa pe cei care discrediteaza orice si pe oricine in aceasta tara sa castige prin manipulare si etichete mincinoase. Eu cred ca dumneavoastra aveti determinarea si priceperea de a reconstrui un PC puternic si credibil, iar conjunctura politica este una favorabila, deoarece cele trei partide mari nu mai reusesc in mod evident sa atraga.

  37. Ca vechi taranist va pot sugera doar sa abandonati proiectul acesta politic. Pentru ca este prea fina limita intre aspiratie/motivatie si implicare. Si in Romania este si viciata. Dar va puteti implica in alte proiecte mai eficiente. Pentru ca vad ca, prin sinceritatea d-voastra,aveti potential serios. Pe bune

  38. De felul meu nu prea fac pariuri decat cu mine insami, motiv pentru care nu ma bag.
    Nici la politica nu ma pricep, asa ca ma abtin de la analize, pareri, concluzii sau solutii.
    Cu toate astea, insa, chiar si asa de pe margine, imi este foarte clar ca e nevoie de un suflu nou in politica romaneasca, este nevoie de consistenta in mesaje si mai ales de fapte. M-am saturat de personaje mesianice, de mesaje patetice si goale. Vreau profesionism si din punctul meu de vedere, profesionismul nu tine de doctrine politice. Mi-as dori ca oamenii politici sa inteleaga ca institutiile nu pot functiona pe culori si interese pe termen scurt, intrucat nu se stie daca mai avem puterea si maine asa ca trebuie sa ne ghiftuim azi! Stiu, ma repet, vorbesc din nou despre acelasi sector de stat, dar este nevoie de el!
    Sistemele nu se reformeaza din afara. Reforma vine din interior, dar semnalul trebuie sa vina de sus. Exista si oameni capabili, competenti care isi fac treaba si realmente doresc sa schimbe ceva, indiferent de varsta biologica. Se lupta insa cu morile de vant si sfarsesc fie prin a parasi sistemul, fie prin a capitula sau a se retrage in propria munca.
    „Ceva se va intampla in PC.” Politica nu ma atrage de nici o culoare, daca insa ceea ce se va intampla va fi de bun augur pentru tara asta aveti sprijinul meu total!
    Cu respect,
    aceeasi…

    P.S. Asumarea responsabilitatii pentru nereusitele trecutului reprezinta o conditie necesara, dar nu si suficienta pentru un eventual succes viitor. Nu e un repros sau vreo judecata de valoare. Este pur si simplu exprimarea unei sperante!
    Mi-o veti confirma?

  39. In momentul in care mesajul dumneavoastra va fi auzit si inteles, asa cum il percep eu in ce va priveste, de seriozitate deplina si o dorinta sincera de implicare in reconstructia societatii romanesti spre normalitate si prosperitate.
    Dumneavoastra propuneti esentialul si anume revenirea la normalitatea democratica, ce va aduce in final si mult dorita prosperitatea economica, deoarece din pacate, in ultimii ani, democratia romaneasca, in momentul in care ar fi trebuit sa treaca prin procesul de consolidare, a deraiat teribil, afectand grav functionarea institutiilor si implicit a statului de drept, ce nu poate functiona decat in stransa legatura cu valorile democratice.

  40. Punem pariul!

    Doar daca PC-ul va reusi sa faca acea campanie de marketing politic cu cap, claritate, viziune si platforma. Pe la sfarsitul secolului XIX, partidele au aparut ca preluari ale modelelor franceze, incercand sa substituie realitatea prezentului de-atunci cu ideologii si reforme nepotrivite acelui „context”. Au pierdut. Mult. Multe. Dar au perseverat si, cand si-au dat seama de ce „ar fi trebuit sa faca de fapt” au introdus un capitol important in Istoria Romaniei.

    Pe-atunci, Partidul Conservator isi facea treaba. Si si-o facea bine. Acum, vreau sa fac acest pariu cu Dvs., nu dintr-o nevoie de schimbare (ca asta s-a petrecut acu’ vreo 20 de ani), ci dintr-o dorinta de a intra in normalitate. Va bagati?

  41. Domnule Voiculescu .. parerea mea e ca cel mai bine ar fi sa va intoarceti in afaceri.
    si nu inteleg de ce preferati sa mai ramaneti in politica asta atat de antipatica pt romani si ati ales sa va retrageti din mediul care v-a consacrat !

  42. Si daca imi dati voie sa va completez, ati procedat si in cazul partidului ca in cazul afacerilor. Spiritul de mare afacerist a triumfat, si nu spiritul de „great manager” ci acela de „owner”.
    Ati facut un partid. Bun pana aici, oamenii au urmat un ideal si s-au inscris in acest partid, insa nu au urmat doar un ideal ci au vrut sa urmeze si un om, dar aici a aparut fisura, pentru ca omul de afaceri a cautat manageri care sa ii conduca afacerea, insa membrul de partid nu e varza pe tejghea in piata, tejghea care sub conducerea unu bun manager sa se transforme in hypermarket, membrul de partid tine sa urmeze exemplul cuiva, si cand acest „cuiva” se ascunde intr-un glob de sticla, membrul uita ca e membru, campania nu mai e campanie, pentru ca liderul se inconjoara de lideri mai mici care fac in asa fel incat toate vestile pe care le dau sa fie bune. In orice organizatie se gasesc vesti bune care asteapta sa fie date mai ales cand cei din jur nu sunt dispusi sa isi asume esecul, cand incearca sa zmulga zambetul de pe fata sefului, cand „s-au facut greseli”, dar cine dracu le-a facut nu se stie. Charles Kettering, unul dintre cei care au dus General Motors pe culmile gloriei, spunea: „Nu-mi aduceti altceva decat vesti proaste. Vestile bune ma fac mai slab.” Cred ca ar fi trebuit de la bun inceput sa va incercuiti de oameni care sa sa va spuna cand gresiti, care sa va spuna cand gresesc altii, care sa recunoasca cand gresesc ei, mai cred ca in ultima vreme ati inceput sa faceti asta si mai cred ca ati facut cel mai bun lucru posibil. De ce cred asta? Pentru ca in primul rand PC a crescut in ultima vreme la 14% ca marja de incredere. Probabil ca 14% ca incredere nu inseamna mult peste 5% vot, dar PC a iesit din marja de eroare. Poate ca acesti tineri cu care vreti sa refaceti partidul, si carora vreti sa le dati o sansa, sunt aceia despre care va vorbeam cei care nu ingroasa sticla globului ci o sparg si ies alaturi de dumneavoastra la suprafata. Tineti-o tot asa. Sa dea Domnul sa reusiti in ceea ce vreti sa faceti!

  43. Petronela, you talk like a gay in denial.

    Nu exista o solutie PC. Nu exista o solutie PUR. Singura solutie de care romanii au nevoie este chiar in fata lor: Domnul Emil Boc, orator remarcabil, premier inspirat, victima a atacurilor marsavice ale tonomatelor care numai pangaresc numele de ziarist.

    Boc rulz!

  44. @dupablocurisuntemnoi: n-ar fi mai bine să-ţi exprimi părerile despre Emil boc, despre stimabilul BOC ( vezi că Elenei Ceauşescu i se spunea ADI- de la Academician Doctor Inginer) după blocuri? :)

  45. tot @ dupabloguri…

    1. gay male sau gay female?
    2. vreu si eu 3 exemple in care boc a ajuns la microfon si s-a remarcat ca premier. Sau faptul ca trebuie sa stea pe un scaun de bar ca sa ajunga sa vorbeasca nu il lasa sa ne demonsreze ca e un Cicero al zilelor noastre?
    3. in ce sens inspirat? daca te referi la armata de consilieri pe care si-a tras-o, pot sa spun ca nu e mai inspirat decat mine. Tin sa te asigur ca as face o treaba la fel de buna, avand langa mine un expert pentru fiecare domeniiu posibil (adica mi-as angaja cu brio toate neamurile, ca mai mult nu a facut)
    4.pozitia in care se afla atrage dupa sine atacuri marsave indiferent de persoana care ocupa functia:d

  46. Madalina, poti scrie aici, negru pe alb, numarul gradinitei unde Maria a fost respinsa, in ciuda faptului ca ”sunt locuri pentru toti”?

  47. Nu vreau sa ma hazardez sa cred ca un comment amarat lasat de mine si de alti cativa v-au facut sa va ganditi serios la reformarea partidului. Probabil ca ideea asta o analizati de ceva vreme. Cam de cand ati observat ca in Romania climatul politic este total nesanatos. Acum pe mine ma intereseaza un singur lucru: de ce vreti sa schimbati ceva? Ce vreti sa obtineti prin reformarea partidului? Vreti sa obtineti mai multe voturi? Sau vreti sa ajungeti la putere in parteneriat cu alt partid, dar de pe pozitii de egalitate? Vreti, stiu eu, sa ajunga Partidul Conservator sa conduca in sondaje? Vreti sa ajungeti Presedintele Romaniei?
    Eu tin pariul. Pentru ca, desi va cred sincer ca vreti sa schimbati ceva, nu cred ca puteti. Inertia si forta de respingere a celorlalti membri din partid nu o sa va permita sa schimbati mare lucru, nici macar din postura de fondator.
    Si pentru ca nimanui nu-i pasa. Degeaba vreti dumneavoastra ceva , daca nu gasiti ecou si la ceilalti. Facem un mic exercitiu: puneti un post despre Mircea Badea, si unul despre echipa de fotbal favorita, alturi de postul in care explicati cum vreti sa reformati partidul. Sa vedem care o sa fie mai citit/comentat/analizat.
    Tin pariul. Pe ce il facem?

  48. Domnule Dan Voiculescu,
    Pana sa ma intalnesc cu respectabilul dumneavoastra consilier ramasesem dator cu un post pentru dvs pe blogul meu, dar il pun aici, poate va inspira una sau doua dintre remarcile mele de mk politic.
    1. Limbajul non-verbal: vorbiti uneori prea rar, greoi, in stil zeflemitor (chiar daca nu doriti asta) si va atingeti prea des cu mainile, semn inconstient de nervozitate sau nesinceritate. Iata un capitol la care trebuie sa lucrati la greu. Cu asemenea atitudine nu treceti in sufletul tinerilor. De asemenea, faptul ca imbracati un tricou rosu la varsta dvs nu va face mai cool, ci foarte fals. O camasa tinereasca decenta e suficienta pentru a va intineri, tricouri nu poarta decat pescarii pe balta.
    2. Doctrina: trebuie sa luati o hotarare grabnica care sa ramana valabila cel putin 2-3 ani. Nu puteti sa tintiti electoratul pensionar la locale, cum ati facut-o in sectorul 4, iar apoi sa incercati sa atrageti electoratul tanar la prezidentiale. Bulversati electoratul per ansamblu si nu va alegeti cu nimic. Deci ori alegeti unul dintre ele, ori le alegeti pe amandoua dar va trebuie neaparat un purtator de mesaj tanar, dumneavoastra urmand a juca doar rolul parintesc cool din spartele sau. Nu aveti nici o sansa sa atrageti tineretul cand de seful PC de la tineret actual n-a auzit nimeni si nici nu stie sa vorbeasca la tv (tocmai il vazui la antene). Si in plus, in afara de blog, ori n-ati facut nici un proiect recent pentru tineret, ori nu l-ati mediatizat corespunzator desi sunteti ditamai mogulul de trust media.
    3. Strategii: momentan inca nu m-am prins care e scopul lansarii acestui blog, oricum in mod sigur trebuie sa fie unul politic. As crede mai degraba ca vreti sa atrageti tinerii ca in noiembrie sa-i convingeti sa voteze cu geoana. Insa nu sunt inca sigur. Cu toate acestea, daca vreti sa atrageti tinerii, o simpla strategie cu bursele de pe acest blog nu e suficienta. Oricat de bine ar scrie ei, tot nu-l bat pe zoso, din motive obiective, cel mult puteti obtine notorietate in blogosfera, dar si acest scop mi se pare neinteresant, pentru ca oricum aveti notorietate autosuficienta. De asemenea, in momentul de fata creati un fel de disonanta cognitiva pentru ca una spuneti la tv (va luati de Base, de Boc, de teme politice complexe), altul e limbajul dvs pe blog. Asa ca daca vreti sa atrageti tinerii intr-un proiect politiic, fie va directionati miscarile politice din lumea reala spre tineri in mod concret si vizibil, fie propuneti pe blog si sponsorizati mari proiecte / miscari / mitinguri politice.
    4. Una dintre marile dvs greseli nu e numai faptul ca n-ati avut un bun PR, ci nu v-ati implicat mai mult in politica. Daca omul dvs Codrut Seres ar fi fost cel mai bun ministru din guvern atunci cand a avut posibilitatea, sau daca dvs ati fi acum un ministru vizibil, atunci ati da macar impresia de eficienta economica si ati trezi utilul in alegatori. Basescu a ajuns unde a ajuns pentru ca a fost sau a parut util. Chiar si in momentul asta dvs nu creati impresia de a fi util alegatorilor (nu ati creat o lege, nu ati promovat o masura guvern etc etc). Trebui sa lucrati foarte mult nu la PR dvs, ci la PR faptelor dvs. Strategiile ar fi doua in viziunea mea: fie cereti de la PSD un post executiv puternic si vizibil ptr dvs, ori introduceti repede in PC 2-3 tehnocrati si ii stimulati sa fie cei mai buni oameni ai dvs si sa va transfere cu timpul imaginea de utilitate (prin faptul ca sunteti promotorul valorilor umane si nu a nepotismului). Aici ati da lovitura in conditiile in care toate partidele nu sunt decat niste hoti in familie.
    5. Daca vreti sa atrageti tinerii trebuie sa reformati oarecum strategia actuala a PC. Clasic se face cu sondaje, nu-i nevoie sa va spun eu. Dar trebuie sa promovati in conducere valori tinere potente (bogdan ciuca era promitator), sa bagati un slogan gen „promovam valoarea”, „tinerii sunt viitorul” etc etc.

    Concluzia mea e urmatoarea: dumneavoastra, Patriciu, Tiriac aveti ipotetic sansa de a deveni in Romania la fel de iubiti ca marele Trump in America. Cu putin PR si masuri sincere de utilitate electorala sau promovare tineri valorosi dvs aveti sansa asta, dar n-am inteles niciodata de ce nu ati stiut sa profitati de ea. Cu cat insa vremea trece si imbatraniti, veti pierde pana si aceasta sansa. Acum e momentul. Trebuie doar sa va alegeti consilieri destoinici si subalterni politici de valoare. Punem pariu insa, din pacate, ca din cauza conditiilor specifice politicii romanesti, nu o sa se intample nimic deosebit nici cu dvs nici cu PC in urmatorii ani, indiferent cat am avea noi tinerii nevoie de un partid mai PUR?
    Suntem damnati sa traim cu aceasta clica si nepotism politic mult timp de-acum incolo, din pacate! 

  49. Eu as mai adauga ceva: luati-va in jur oameni pregatiti, dar capabili sa va spuna NU, daca ei asta cred. Nici Ceausescu nu a ajuns departe cu lingaii. Nu va fac nici un serviciu, dar deservicii…habar nu aveti cate. Nu stiu cum mai este acum pe la PC, dar stiu ca acum vreo doi ani era militarie. Nemultumirile se discutau in culise si nu va erau comunicate, decat de prea putine persoane. Daca intretineti aceasta imagine a dumneavoastra, de general, nu veti avea niciodata o imagine clara a locului in care va aflati in mintea alegatorilor, pe scena politica si, ce e mai grav, nici macar intre membri de partid.

  50. @Draga dupablogurisuntemnoi,
    Nu exista atacuri „marsavice”. Pot fi numai marsave sau marsevesti. Jur pe DEX…sau pe DOOM…pe ce vrei tu

  51. PC s-a pipernicit pentru ca nu are un lider, nu are viziune si nici identitate. Oscileaza intre ‘sora mai mica – insa doar la bine – a PSD-ului’ si ‘jucaria mogulului’ .

    Pai nu pot sa nu observ ca daca stranuta cineva din PC apare stire pe antene.

    Cum sa ia cineva in serios acest partid cand il tineti mereu (acum indirect) de manuta? E ca si cum s-ar duce la interviu impreuna cu mamica.

    Sau ca un baiat de bani gata care nu e capabil sa-si cumpere din munca lui nicio paine insa umbla cu Bentley-ul luat de tati si toata lumea stie asta.

    Daca vreti sa se schimbe ceva in PC in primul rand nu-l mai cocolositi. A se citi: luati-i colacul, lasati-l sa inoate singur si sa dea din maini si din picioare singur pentru a ajunge la mal.

    Lasati-i sa vada ca nu-i asculta nimeni. Sa-si schimbe conducerea, sa-si puna mintea la contributie, sa transpire.

    In cel mai rau caz nimeni din PC nu e capabil sa faca ceva si partidul se inneaca. Macar scapa de suferinta :)

    In cel mai bun caz isi gaseste un lider, oameni capabili si o identitate proprie si are o sansa sa o ia de la capat.

    PS: si daca cei din PC nu stiu care e problema universala a clasei politice din Romania si ce asteapta cei 73% din alegatori care au stat acasa duminica (printre care ma numar) le recomand sa se uite pe A3 de la ora 23:00.

  52. Skorpion, ma intreb oare cum e acolo in lumea ta? Iti place? Te simti bine? Sa stii ca cinismul nu este = cu realismul si nici cu eficienta. Si intodeauna e o reflexie a propriilor tale frustrari. Un om liber piveste lumea critic dar cu dragoste si intelegere. Iti recomand calduros o introspectie. Jumatate din sfaturile tale sunt ok si daca ar fi „constuite” cu un alt mindset poate chiar ar avea o valoare.

  53. Aveti oameni devotati in PC ,este cel mai important capital al unui partid,sunt oameni pretiosi care nu se vand pentru functii ,nu i indepartati pentru oportunistii care au incercat in permanenta sa distruga acest partid.
    Ulimele achizitii sunt clica de peremisti ifiltrati si coordonati de pd care seamana discordie ,stiind ca orice sistem se darama din interior.
    Va rog raspundeti mi daca am dreptate sau nu!

  54. Ca sa se revigoreze ISPC-ul ar trebui sa fie schimbat Vlad, care nu mai stie cum sa fuga de actiuni, dezbateri etc. Pe de o parte e de inteles, se teme de Cristi Preda si restul gastii de la FSPUB. Pe de alta, insa, e penibil, nu se poate organiza nimic cu el, mereu e plecat sau are piciorul in ghips. I-am fost student, mi-a placut, dar acum nu-l inteleg: daca vrea functia aia, ar trebui sa faca ceva, nu doar sa stea la cutie.

  55. institutul conservator? si eu am terminat stiinte politice si am facut cu vlad. cam moale. am observat ca la tineret este andrei stoian si va felicit pentru optiune. e priceput omu’ si are priza la tineri.

  56. Vorbim de atata timp despre o noua clasa politica si despre sprijinirea tinerilor in vederea dezvoltarii unei cariere politice…Eu sincer vin dupa niste ani de partid si vad cum oameni cu adevarat talentati si cu o vocatie reala pentru politica pleaca din partide fiind dezamagiti de ceea ce inseamna a face politica la nivel de tineret. In afara de obedienta, munca de jos (impartitori de afise si alte taskuri deosebit de elevate) si niste functii fictive fara „greutate”, fara a permite o voce la nivel de seniori tineretul politic, nu inseamna altceva. Acest mod de a „face” politica nu naste elite ci niste replici dupa indivizi cu functii inalte de la care se imprumuta aceleasi trasaturi ce au dus la declinul clasei politice in ochii alegaturilor dupa ’90. Populatia sanctioneaza politicul prin prezenta la vot. Tineretul sanctioneaza organizatiile politice prin dezinteres si lipsa de implicare. A reforma un partid cred ca inseamna cu adevarat sprijinirea dar si totodata educarea tinerilor. Un tanar afiliat unui partid politic trebuie sa stie mai mult decat sa imparta pliante si sa se zbata pentru niste functii inutile. Un tanar trebuie sa invete ce inseamna un partid de mase, un partid catch-all, o alianta politica, un sistem electoral, negociere, lobby, marketing politic etc. Crestera unui partid semifica si crestera membrilor sai prin dezvoltarea aptidutinilor fiecaruia dar si prin formarea unei echipe unite si puternice. Educatia politica dintr-un partid trebuie sa fie oarecum similara cu cea primita in urma unei facultati de stiinte politice (in domenii relevante) insa oarecum mai „political friendly” adica sa creeze politicieni capabili nu numai analisti politici sau oameni ce fug de sintagma „clasa politica”. Am auzit un profesor de stiinte politice spunand ca el nu vrea ca studentii sa ajunga politicieni ci policy-makers. De ce sa nu le ai pe amandoua, desigur nu neaparat in aceeasi proportie fiindca poate fi oarecum utopic. Ceea ce vreau sa spun e ca decizia pe care ati luat-o este una buna, PC-ul trebuie reformat desigur prin intermediul tinerilor. Acestia trebuie sustinuti, ajutati sa-si dezvolte cultura politica si promovati in posturi importante, relevante, nu in niste functii slabe si fara impact. Tinerii vor adera la o formatiune politica ce se va distinge de celelalte, in care vor gasi oameni deschisi gata sa le intinda o mana si sa-i ajute sa faca politica cu adevarat. Rezultatele se vor vedea cu adevarat in 2-3-4 ani la urmatorul ciclu de alegeri si atunci putem vedea daca alegerea a fost cea corecta. Succes ( sau succesuri :) ) in ceea ce incercati sa faceti.

  57. Inteleg foarte bine nevoia de comunicare, dar sa inteleg ca in locul unui partid cladit pe valori doriti sa mai faceti (inca) un partid cladit pe PR? Forumistii citati de dvs. in articol nu reprosau lipsa de PR (reala dealtfel) ci promovarea non-valorilor. Badea spunea mai ieri ca sistemul politic din Romania este astfel cladit incat niciodata un individ competent din afara sistemului nu va putea accede in functii importante pentru a face ceva bun – promovarea non-valorii, din nou. Am incredere ca puteti face ceva din PC, numai ca in politica trebuie mai multa consecventa decat in afaceri. Sunteti un foarte bun jucator in business, dar asta nu va face automat la fel de performant in politica. Solutia din 2004 nu a fost nici imorala nici salvatoare pentru ca nu a fost o solutie. As pune pariu cu dvs. si as vrea sa-l pierd!

  58. nu se poate accepta un asemenea pariu! a-ti dat deja cele doua variante posibile: „PC se va reforma radical sau va dispărea” si deci se va intimpla ceva cu PC! cistigati. nu merge. incercati altceva! (bun mogulul la calculul riscului)

    daca PC este sa dispara, atunci pierdem timpul pe tema politica si raminem la aerul conditionat a lui badea! (da’ chiar, se mai plinge prin culise? intrucit parca nu prea l-am mai auzit cu problema aceasta pe la tv)

    pentru ca PC sa se reformeze radical: Sun Tzu – arta razboiului (plus continui sa sustin cu analogia intre business si politica, unde meritocratia, sistemele de operare, cele de evaluare, definirea scopului de activitate (in primul rind), si multe altele, trebuiesc luate din mediu de afaceri (nu cel din ro), lasind totusi deoparte birocratia din marile corporatii.

    intrebare/i pt mogul proprietar de multiple canale tv: reprezentantii companiilor private ca de exemplu coca cola, grivco, bcr, etc nu au voie, cind apar la tv sa li se mentioneze numele firmelor (si daca nu ma insel chiar numele lor – nu stiu exact legea CNA in domeniu), dar reprezentantii (proprietarii, directorii generali) echipelor de forbal profesionist (deci compani private cu scop lucrativ) au voie sa apara la infinit; nu este aceeasi lege? dar a ‘vedetelor’ care pe o parte sunt/reprezinta firme private (ele insasi) si pe alta parte apar tot la fel – la infinit, pt a se promova. (mai ca as face acelasi rationament si la politicieni care apar la tv pe post de analisti – nu merci; este tot o promovare) …eh de comentat!

  59. Am devenit membru cu acte in regula prin primavara lui 2004 ( pur la vremea respectiva) , si am crezut… Am crezut ca o sa fie bine. Nu prea a fost. Atat timp cat politica acestui partid se va face doar la Bucuresti, pentru cei din Bucuresti nu se va face nimic. Eu ma numar rintre cei care merg din usa in usa sa faca cunoscut numele partidului. Ce sa le spun? In ce credem noi? Pentru cine luptam noi? Cum ma pot eu duce sa cer votul ptr PC, dupa ce m-am dus de PREA MULTE ORI sa le spun de PSD. Eu am demnitate si vreau sa o pastrez. Eu nu pot accepta faptul ca a trebuit sa fac campanie ptr psd. Vreau identitate. Umilinta e sentimentul pe care l-am avut si pe care il am. Dumneavoastra, la Bucuresti sunteti vicepresedinte al Senatului. Eu, sunt un om care isi poate pierde locul de munca pentru ca sunt membru PC si nu ma feresc sa spun asta oriunde si oricand. Ce veti face ptr cei ca mine?

  60. „Pentru RaduB: N-am început seria de întâlniri cu tinerii ca să împart carnete de partid. Pentru asta sunt alte metode, mult mai simple. Dar, crezi sau nu, niciodată nu m-a interesat numărul adeziunilor, ci calitatea lor.”

    Domnule Voiculescu. Acest raspuns, impreuna cu motivele asumate de dvs. pentru decaderea PC imi dovedesc, mie personal, superficialitate din partea dvs. Care sunt acele metode simple? O sacosa cu carnati? Mici si bere in parcuri? 30 Ron/ vot? o sapca, un tricou? O poza lucitoare, ca sa ne bucuram ca maimutele? Nu cred ca asta este solutia, desi in calitate de aliat al PSD, sunteti implicit amestecat, la gramada, cu astfel de practici. Iar daca acesta este electoratul dvs tinta, nu va mai mirati si nu va mai asumati in van, de ochii lumii declinul PC.
    Referitor la mesajul meu initial despre start up, daca ati fi citit si ultimele randuri ale mesajului, ati fi inteles ce simt eu referitor la adevaratele nevoi ale tinerilor din tara asta. Am cochetat cu ideea de PC, dar alianta cu PSD a naruit toate visele mele.
    Recunosc : avem mult de invatat, dar avem ambitie, dorinta de a schimba ceva in tara asta. Dar, de asemeni, am trecut prin esecuri, ne-am lovit de justitie, de birocratie, de administratia fiscala, de garda financiara, …… Apropos, dumneavoastra ati avut vreodata pus un sechestru pe un autotractor cu semiremorca, pe care sa-l aveti cu contract de LEASING, iar judecatorul, dupa ce a vazut contractul de Leasing( LEASING = drept de folosire al unui bun, NICIDECUM PROPRIETATE), dovada platilor ratelor,…sa mentina sechestrul motivand ca: „Ai trei. Punem sechestru doar pe una „.
    Iar CSM sa-i dea dreptate judecatorului, spunand: Din actele depuse rezulta ca autotractorul seria…., nu face parte din contractul de leasing. Si gata falimentul unui IMM.
    Acesta este tratamentul de care ai parte in Romania, DACA NU AI CARNET DE PARTID.

    Asa ca, Domnule Voiculescu, daca initiativele dumneavoastra de incurajare a performantelor sunt sincere, va rog mult, iesiti din Troaca Porcilor. Lepadati-va de PSD. Din cate stiu si am invatat eu pana acum, un LIDER adevarat este un lup singuratic, pe care cei asemeni lui il urmeaza.
    Daca va veti complace in continuare in aceste jocuri Vangheliene, EBa-liene, Basesciene, va rog sa va ganditi la un singur lucru: Cum va arata tara asta peste 5 ani. Tara in care nepotii dvs vor trai, si eventual vor dori sa incerce si ei un START UP.Singuri, fara spate si carnet.
    A, si mai uitati-va putin cu ce fel de oameni v-ati inconjurat la nivel de partid. O sa aveti niste surprize. NEPLACUTE.

  61. Buna!

    Domnule profesor din respect pentru Partidul din care amindoi facem parte, va rog sa ma credeti ca e mai bine sa fuzionam cu Partidul Social Democrat. Faptul ca lumea ne stie din campaniile electorale parlamentare si europarlamentare ca suntem impreuna, sa mergem de la anul si sa incepem lupta politica, e cam greu in aceste conditii. Judetul meu, e un judet mai special si stiti la ce ma refer.
    Faptul ca oamenii in care ati avut incredere nu au stiut sa faca o imagine Partidului Conservator..cate secunde in fiecare zi..despre oamenii din partid, despre filialele judetene…in toata presa grupului Intact si Antenele si ca mai mult au fost vazuti cei din PSD, a avut si are un semn negativ pentru Partid.
    Propun sa fuzionam cu Partidul Social Democrat pentru a arata ca ECHIPA CONSERVATOARE e in primul rand UMANISTA SI CONSECVENTA in tot ce isi propune. Curentul UMANIST trebuie sa dainuiasca in fapte si gandire!

    Va multumesc!

  62. Buna ziua si imi pare bine sa va gasesc prin blogosfera romaneasca. Nu voi incepe sa filozofez asupra importantei capacitatii de adaptare la noile tendinte tehnologice, asa ca voi trece direct la „subiect”. Nu fac parte din niciun partid politic, desi studiez stiintele politice, dar am avut parte de multe interactiuni cu reprezentanti ai diferitelor formatiuni (atat in Timisoara- orasul meu natal, cat si in Bucuresti). Vreau sa subliniez un lucru care, din punctul meu de vedere, va face diferenta atunci cand vorbim de tineri in politica si reforma clasei politice in Romania. Atata timp cat tinerii vor fi utilizati doar ca „instrumente de campanie” si atat, cat timp potentialul lor creativ nu va fi evidentiat prin activitatile partidului, cat timp tinerii nu vor sta la masa de discutii, negocieri si decizii (si nu doar pe post de maimute care zambesc frumos), reforma pe care ne-o dorim cu totii nu va avea loc. Faptul ca razlet gasim cativa tineri in functii importante, nu face decat sa imi demonstreze ca ne imbatam permanent cu apa. In curand imi inchei mandatul de Delegat de Tineret al Romaniei la Natiunile Unite si credeti-ma ca tot ce am spus mai sus am testat pe propria-mi piele. Chiar si la nivelul celui mai inalt for de luare a deciziilor, tinerii nu sunt un punct prioritar pe agenda internationala si e atat de trist. Sper sa ajung intr-o zi, aici ACASA in Romania sa pot sa spun: Impreuna am contribuit la schimbare.

  63. Este un pas foarte mare pe care le-ati facut prin constietizarea lipsei unei imagini a partidului,unei reputatii care se construieste in timp,prin strategiile de comunicare si P.R.,prin publicitate,prin diferite actiuni.Cel mai bun lucru ar fi sa va centrati atentia ca partid asupra copiilor,educatiei,oferirii unei vieti mai bune exact asa cum face si fundatia dvs,pentru ca astfel veti capata notorietate si veti demonstra ca poate fi un echilibru intre interresele proprii si servirea intereselor cetateanului,celui care isi trimite reprezentatii la conducerea tarii pentru a schimba ceva..Asa cum noi credem in dvs si dvs trebuie sa ne aratati ca merita sa fim increzatori,ca trebuie sa avem speranta ca totul va arata mai frumos,ca lucrurile se vor schimba in bine.
    Cunosc cazuri concrete in care lin fruntea organizatiilor de tineret sunt tot rudele celor care au o istorie in partidul acela si pe deasupra isi mai aduc si iubitele in fruntea partidului,fara ca acestea sa aiba vreun studiu in domeniu sau sa se implice in vreun fel.
    In fruntea partidelor la organizatiile de tineret sunt tot fotomodele,iar vechii membri care chiar credeau in partidul acela ,in valorile promovate de el, sunt inlaturati pentru ca nu au nici banii,nici fizicul necesar pentru a fi bagati in seama.E pacat pentru ca uni chiar au idei bune,creative,care ar ajuta [partidul,dar cine sa aiba timp sa ii asculte?Ei sunt considerati doar membri in sensul de inca unul la numar, pentru a demonstra cat de dorit e partidul,pentru ca partidul sa-si sporeasca credibilitatea.
    Trebuie sa fie si rudenieiile,dar si oamenii care sunt capabili,pentru a aasigura succesul actiunilor si atingerea obiectivelor stabilite

  64. Pai, daca-mi amintesc bine, de mult timp nici nu mai candidati singuri la alegeri, ci tot in umbra PSD-ului. Asta nu inseamna ca PCul nu e altceva decat un partid muribund (sa nu zic chiar mort…?

  65. „”E draguta, nu-i asa? Dar totusi, nu este ziua ei, nu o sarbatorim, ci incercam sa o ajutam. Maria a fost diagnosticată în aprilie 2008 la Institutul Kremlin Bicetre din Paris cu boala Tirozinemie de tip 1 (o boală foarte rară și foarte gravă), medicul curant fiind român Dl. Dr. Bogdan Hermeziu. Diagnosticarea s-a făcut după un an de zile de investigații în România, în momentul în care Maria ajunsese să nu mai mănânce, să nu mai doarmă și să nu mai meargă.

    Tratamentul recomandat la Spitalul Kremlin Bicetre din Paris este următorul:

    – tratament pentru tirozinemie: NTBC (Orfadin) 15 mg/zi și regim hipoprotidic, pentru tot restul vieții.
    – tratament pentru rahitism: fosfoneuros 30mg/kg/zi și Un-Alfa 5 picături/zi.
    – tratament pentru creștere: Tyr 2 Prima 20g/zi…..”……..
    Pentru mai multe detalii intrati pe Sursa: http://www.olix.ro si ajtati fiecare cu ce puteti acest copil.

  66. Nu, mort nu as zice. Mie imi plac obiectivele, proiectele propuse de-a lungul timpului. Doar ca nu au fost bine „scoase in fata”, sau ideile au fost „adoptate” de altii…in fine, e mult de vorbit si despre asta. Cert e ca, poate ca au fost putine initiative, dar toate au fost valoroase. La initiativele PUR sau PC ma refer. Si ar fi ajutat mult intreprinderile mici, societatea…

  67. Inca ceva. Scuze ca gandesc in rate! Nu contest nici o clipa utilitatea promovarii copiilor supradotati, valorilor, dar…nu uitati ca aceia sunt putini. Si de votat…voteaza cei multi. Repet, am tot respectul pentru ca ii puneti in valoare sau ca ii ajutati, dar trebuie sa va ganditi cum umblati la sufletul majoritatii. PD, sau PDL, cum vreti sa ii zic, au castigat aplecandu-semult catre comunicarea cu cei multi. Nu s-a facut nimic pentru ei, din contra. Dar au stiut sa creeze o isterie PRO PDL, sau pro Basescu, mai degraba. Trebuie sa faceti masele sa va asculte. Sa isi doreasca sa faca poza cu liderul PC. Oricare ar fi acela. Actualul presedinte…sa ma iertati…pana si eu fac un efort ca sa imi amintesc numele doamnei. O fi buna ca profesoara, dar nu transmite nimic. Ah, ba da. Imi amintesc ca imi zicea cineva „frate, femeia asta nu mi-a facut nimic, dar parca se ia dupa mine, atat e de antipatica”. As avea curaj sa fac un sondaj, ca la OTV si ati vedea ca voturile pentru doamna Popa sr fi nepermis de putine.

  68. Felicitări consilierului de imagine! E de efect Pasărea Colibri … dar mai bine lăsaţi-l pe Pittiş acolo unde e, chiar nu cred că e necesar să fie instrument de manipulare. Oricum, ideea cu ploaia, cu reforma/revoluţia, să nu ne ducă la Ferma Animalelor a lui Orwell, că după cea din 1989 acolo am ajuns…
    Şi acum, la subiect:
    A fost interesant şi … Parlamentul Tinerilor, pe care i-aţi înregimentat repede la PC, acum vreo 2 ani. Ce sa ales de el?
    Vă doresc ca, măcar acest pariu să-l câştigaţi…
    Cred că ideea este că nu doar PC-ul trebuie reformat, ci întreaga clasă politică din Ro. Căutaţi oameni cu un sistem de valori real, cu moralitate, cu bun simţ, cu cei 7 ani de acasă. Dacă vă uitaţi mai atent pe stardă, mai sunt şi din ăştia… mai rari, dar mai sunt. Cu siguranţă că nu fac politică…. încă… n-au avut loc de ceilalţi.
    Poate cu ăştia veţi câştiga pariul.
    Oricum şi intenţia e de apreciat…

  69. Cred, fără să vă supăraţi, că nu ştiţi foarte multe din câte se întâmplă în spatele dvs. Pentru că lucrurile se ascund cu grijă! Poate dacă aţi avea întâlniri informale cu oamenii din Antene şi din partid aţi afla mai multe. Dar le e frică să nu se întoarcă totul împotriva lor.
    Oricum, dacă o să am ocazia să vă întâlnesc, o să încerc să vă abordez. Desigur, în limita timpului disponibil pe care îl aveţi.

  70. Domnule Voiculescu ..
    si totusi o continuare la super serialul „Fetele marinarului” ar fi binevenita !!
    Nu se poate termina in felul acela !

  71. @ Talida: Nu-i imnul oficial al PC, dar aşa-i că ar putea fi coloana sonoră a unei schimbări? @ Pentru Daniel Buca: N-am crezut niciodată în politicieni mesianici, dar cred în destinul unei generaţii noi. @ Pentru corbalb: Aşa să fie! @ Pentru Daniel v.: Înseamnă că accepţi pariul. @ charissa: Mulţumesc pentru sfaturi. Te-ar surprinde să afli că gândim cam la fel? @anamaria: O revenire… cu cât e mai grea, cu atât merită mai tare! @vaist: Politică fără compromisuri, sincer îţi spun, n-ai cum să faci. Dar poţi – şi trebuie – să faci politică morală. @Cristolan Nicolae: Crede-ma pe cuvânt când îţi spun că n-ai motive de îngrijorare. Ba mai mult, dupa 8 ani de muncă în partid, vei avea în sfârşit satisfacţie. O să ne mai întâlnim, poate la Bucureşti, poate prin ţară. Sper ca atunci să nu eviţi din nou să mă abordezi. @Cristianu: Aici: http://www.partidulconservator.ro/adeziune @Codrin: Sunt mulţi oameni de calitate în PC. Sau pe langa el. Tocmai d-asta te întreb din nou: punem pariu…? @ Sadd: Să ştii că n-am laudat partidul nici când ar fi fost cazul, dar acum trebuie să o fac! Câtă libertate e în PC? Mai multă şi decât la independenţi! @Cristina: Te ascult acum şi, sincer, mi-ar face plăcere să am ocazia să te ascult şi pe viitor. Ce zici?@ratio: O parte dintre propunerile tale vor fi – într-un fel sau altul – aplicate. @sandman: Schimbarea. @McGogoo: Bun raţionament! Pentru întâlnire, ţinem legătura. @Violeta Niţă: In PC, aşa cum am spus, se va întâmpla ceva! @Delia: În sfârşit, entuziasm! @HardFly: Ştiu, Bogdan e într-adevăr valoros. @ andron: Acum, când PC e pe cale să-şi acorde o nouă şansă, tu eşti dispus să o faci?@ Rodica: Ridici nişte întrebări cărora noi, cei din PC, n-am reuşit până acum să le oferim un răspuns suficient de clar. Lucrurile, însă, se vor schimba. @ kpital: Vezi de ce politica naşte atâtea controverse? Fiindcă ceea ce pentru unii e curaj şi sinceritate, pentru alţii e, din păcate, doar “comandă politică”.@Lars: Legăturile europene, importante, sunt pasul 2. @ Cetateanul Popescu: Te-am citit şi îi invit şi pe alţii să o facă. @ kid: Au lipsit oamenii potriviti. @eu si atat: DA! @Alin: Bineînţeles! @ un membru: Te înţeleg perfect si, chiar dacă nu vorbesc des despre asta, sau poate nu se observă, nu-mi place să-mi ştiu membrii umiliţi. Indiferent din ce motiv. @ Alexandra: Mi-ar plăcea să avem ocazia să purtăm o conversaţie. @ Nu ştiţi foarte multe lucruri!: Mi-aş dori să mă abordezi, cu prima ocazie.

  72. Trecand peste impactul imaginii publice a dumneavoastra (pe care observ ca abia acum incepeti sa o reparati), cred ca PC a suferit si de o criza la nivelul ideologiei transmise.
    La inceput a fost umanist, cu explicatia ca este vorba de un partid social-liberal (imi amintesc de un poster mai vechi). Acest lucru sugera o inclinatie spre stanga de tip american, liberala din punct de vedere social si social democrata din punct de vedere economic. Deci protectie sociala + protejarea libertatilor individuale. Apoi, ati renegat practic toate aceste valori schimband denumirea in Partidul Conservator. Ati trecut de la stanga la dreapta intr-o clipita, inlocuind nominal valoarea libertatii cu aceea a traditiei. Dupa care v-ati aliat cu traditionala stanga, bulversand si mai mult electoratul.

    Banuiesc ca ati ales acest nou nume pentru ca era liber si pentru ca aducea aminte de Titu Maiorescu si miscarea stransa in jurul lui in secolul XIX. Din pacate, chiar PC a fost o forma fara fond, nereusind sa-si formeze o nisa electorala si netransmitand mesaje suficient de puternic. Articolele din JN si stirile din Observator, de tip „Dan Voiculescu considera ca… „, sau „Partidul Conservator a luat pozitie asupra…”, desi necesare, nu pot fi suficiente, intrucat cititorii/telespectatorii inteligenti stiu sa priveasca mai departe de titlurile bombastice si pozele spectaculoase, iar cei mai putin inteligenti sunt deja clientii altor partide, care eventual le mai dau si diverse bunuri in preajma alegerilor.

    Sugestia mea este sa alegeti clar daca vreti sa fiti umanisti, social-democrati, liberali sau conservatori, sau sa va orientati spre o noua nisa (cum ar fi ecologistii, care sunt la pamant la noi in tara) si sa transmiteti mesaje coerente pe mai multe cai decat cele ale trustului Intact. Apoi sa faceti o curatenie in partid si sa permiteti accesul in structurile de conducere a persoanelor cu initiativa si credibilitate, nu doar oameni de afaceri dubiosi si rebuturi de la alte partide. Asta impreuna cu o reinventare a brandului Voiculescu ar putea sa mai schimbe lucrurile. Si Vadim a ajuns iarasi in top, dar pe el l-a ajutat contextul. Dumneavoastra aveti nevoie sa actionati ca sa ajungeti iarasi in top. Sa oferiti raspunsuri la intrebarea „De ce as vota Partidul Conservator?” si „Ce aduce PC nou fata de celelalte partide?”.

  73. PC e o jucarie cu care se joaca acum o veritabila grupa mica cu un lider banal si lipsit de carisma, cu un vocal backing penibil din categoria ^noi le stim pe toate, voi ce mai vreti de la viata^ si cu apucaturi de directori de CAP. Pacat ca oameni ca M.Grapini, P.Margineanu sau chiar controversatul, dar abilul C. Seres inghit – oare cu noduri ?- ofensiva unei echipe de obraznici care habar n-au de cum se lucreaza cu oamenii.^Doresc^, ^vreau ca voi….^, ^va previn^ sunt expresii de beizadea neimplinit. Pacat, o sa va pierdeti prin disipare, iar conservatorii adevarati vor ramane simpli spectatori.

Comentariile sunt închise.