V-am citit mesajele, v-am simţit nemulţumirea şi v-am intuit puterea. Aveţi anii şi energia. Aveti drepturile. Trăiţi într-o ţară liberă.(Da, cu toate imperfecţiunile sale, România este o ţară liberă). Puteţi gândi liber, puteţi vorbi liber, vă puteţi asocia, aveţi acces la informaţie. Sunteţi cetăţeni europeni, pentru voi libertatea este realitate, nu utopie! Aveţi totul, mai puţin conştiinţa propriei voastre puteri. Sunteţi nemulţumiţi de politică, de mass-media, de economie. Însă nemulţumirea continuă este un simptom al izolării, al singurătăţii, al neputinţei.

Ştiţi că 3 tineri pot forma o asociaţie care poate apăra drepturile unei întregi naţiuni? Ştiţi că 30.000 de tineri (cam câţi merg la Steaua – Dinamo) pot forma un partid politic? Ştiţi că 100.000 de tineri pot propune o iniţiativă legislativă? Ştiţi că, dacă vă asociaţi şi aderaţi în masă la orice partid, veţi putea conduce acel partid? 10.000 de tineri cu un ideal comun pot prelua orice organizaţie de partid din ţară! Nu va mai trebui să suportaţi inerţiile seniorilor, nu va trebui să deprindeţi arta compromisului permanent.

Nu vă plac Geoană, Voiculescu, Antonescu sau Boc ? Schimbaţi-i! Luaţi-le partidele sau faceţi altele! Se votează uninominal, este atât de simplu să vă organizaţi la nivelul unui colegiu.

Asociaţi-vă! Eşecul nu e o fatalitate! Transformaţi nemulţumirea în proiect reformator, impuneţi-vă ideile prin acţiune organizată! Nu pentru un obiectiv abstract, ci pentru casa, maşina, familia şi aspiraţiile voastre. Pentru drepturile voastre, afirmate in Constitutie, în legi şi regulamente – dar neglijate zilnic de politicieni, de birocraţi, de corporaţii, de inspectoraşi, de procurori, de sectorişti. Şi de incompetenţii care se tem de voi – pentru ca ştiu ca locul lor ar trebui sa vă aparţină. Acum.

P.S. 1: Nu sunt doar vorbe. Sunt pregătit să susţin concret o astfel de schimbare istorică de generaţii. Vreau însă să-i văd vigoarea. Şi vârfurile.

P.S. 2: Am primit, în câteva zile, zeci de mesaje care solicitau aer condiţionat pentru Mircea Badea (Mircea are acum un termometru pe birou; dacă vreodată mai depăşeşte 25 de grade, cineva va avea probleme). Însă, cu toată simpatia pentru Mircea, există şi mize mai mari! Luptaţi şi pentru ele!

78 COMENTARII

  1. oare, sa fie insusi Dan Voiculescu, cel care scrie ????daca da,foarte tare!ce bine ar fi fost sa fie asa de simplu!NU cred c-ar avea vreo sansa o asemenea initiativa!

  2. Ma bucur sa stiu ca Badea va fi bine! Dar imi ce ce-ati scris si aveti dreptate! din pacate ne e frica… sau nu suntem destul de curajosi, sau nu avem resursele, pilele etc necesare pentru o astfel de actiune! De cand ma stiu am vrut sa fac politica…. am renuntat la idee! Nu am vrut sa fac polotica corupta care e acum, nu am vrut sa fur, nu am vrut sa mint, nu am vrut sa nu fiu EU! Vreau sa fac ceva pentru tara asta, dar in afara de a spune ce am de spus, nu am suportul necesar pentru a demera o actiune! Cine te ajuta? Nimeni! Stai in banca ta, desi ai doar 26 de ani, precum subsemanata, mai ai si ‘norocul’ sa fi femeie si taci! Ce poti face mai mult?

  3. intr-adevar,transmiteti mai bine niste sentimente si niste trairi,in scris,decat vizual.aveti o alta putere de convingere in felul acesta,dar se pare ca si noi,nu?

  4. Frumos zis,bine zis,nu mi-ati placut prea mult din aparitiile la tv…recunosc ca atunci cand va vedeam schimbam programul,dar din cate scrieti ,cum scrieti.pareti un om deosebit,pana la urma trecutul e trecut..
    Varfurile care ar putea sa ii coordoneze cel mai mult pe tineri sunt cel mai greu de gasit..

  5. atunci cand termini o facultate, de arte, si pe toata durata studiilor ai activat in diferite ong-uri, ai organizat zeci de evenimente, de la sustinerea romilor pana la legi pentru educatie, te angajezi si tu ca tot omul, mare….si te trezesti in plina criza ca la 25 de ani esti dat afara, ce poti sa mai faci….si cu cine sa te mai lupti? Ce pot sa fac cu facultatea de arte, sectia gravura? Sa ma angajez secretara, nu ca ar fi o rusine, dar toata viata m-am pregatit, am lucrat, am sustinut, mi-am dat orele, zile si noptile pentru anumite cauze. Ce se intampla pentru miile de proaspeti absolventi, mai ales in domenii din astea?

  6. ca sa ai o sansa sa schimbi ceva trebuie sa te scarifici.asta nu inseamna ca daca te sacrifici si schimbi ceva .in ambele variante insa trebuie sa ai bani ca sa te poti lupta .si cam cum spune a doua varianta asa se si intampla.stai sa-ti spargi creierii sa schimbi o generatie care nu e pregatita sa se schimbe.schimbarile bruste au fost facute printr-o combinatie de ghioaga si simpatie populara pentru cel care are ghioaga.de exemplu in rusia care dintr-o tara agrara in 1918 a ajuns o mare putere nucleara si militara in 1950 .adica aia ce nu au cochetat cu ideile lui stalin au fost invitati in fata plutonului de executie. ba si celor care au cochetat chiar.cu hitler aceeasi poveste.oamenii inteleg numai daca le arati ghioaga.la noi ghioaga e justitia.cat timp aceasta nu functioneaza nu conteaza ce partide politice vin.ca sa functioneze justitia trebuie sa dispara actualii magistrati si inlocuiti cu altii noi din noua generatie.pt asta trebuie sa functioneze invatamantul.azi oamenii sunt interesati de elodia ,pornografie,manele si chiciuri.greu sa schimbi asta.mogulii de presa ar putea face ceva dar pe ei ii intereseaza ratingul.slogane sforaitoare putem face zeci si degeaba.tinerii se pot da cu tampla de coltul mesei si alte obiecte contondente daca nu au bani.numai daca ai bani te poti lupta in societatea de azi.si cand au bani nu-i mai intereseaza drepturile celorlati si problemele societatii.n

  7. Da, avem anii, avem energia, avem libertatea… Avem insa si vointa?
    Imi place sa cred despre mine ca sunt un om simplu, obisnuit, poate chiar banal. Imi asum deciziile pe care le-am luat in viata. Poate nu au fost cele mai bune, poate sunt greu de inteles pentru unii, dar le-am luat si nu am motive sa ma plang. Imi cunosc defectele si calitatile, stiu ce pot, unde pot incerca sa fortez si unde este cazul sa ma opresc.
    Am crezut, am asteptat, am sperat. Incep insa sa obosesc…
    Nici asta n-ar fi o problema… Ma sperie insa faptul ca tocmai generatia mea, cei tineri, de la care asteptam ceva ma dezamageste din ce in ce mai mult. Ma sperie ca totul este interes si bani. Nu mai exista valori, nu mai exista prietenie, onoare, interes comun… Totul se rezuma la azi, aici, acum. Totul trebuie avut azi pentru ca azi avem puterea si asta ne poate satisface orgoliile, foamea de bani si dorinta de parvenire!
    Si stiti ce este cel mai trist? Faptul ca nu vorbesc de lumea de pe sticla televizorului (il deschid din ce in ce mai rar pentru ca nu mai imi ofera nimic), vorbesc despre lumea in care traiesc zi de zi, despre oamenii care ma inconjoara in cele opt ore de program zilnic la institutia de stat unde imi desfasor activitatea. Si intrebarea este perfect legitima: de ce nu plec? Pentru ca stiu ca sunt buna, pentru ca stiu ca locul meu este aici, pentru ca mai am inca naivitatea sa cred ca intr-o buna zi statul roman se va trezi la realitate si isi va reforma institutiile, ca intr-o zi competenta va dicta si nu culoarea politica asa cum am fost informati la ultima schimbare de director (recenta si perfect de asteptat). Este, cred ultima „naivitate” pe care mi-o permit…
    Luna viitoare voi implini 30 de ani si probabil voi mai adauga niste carti minunatei biblioteci pe care tatal meu mi-a lasat-o mostenire. Stagiunea de opera se incheie, iar lumea cartilor este cu mult mai frumoasa decat realitatea gri care ma inconjoara si pe care in ciuda efortului de a o schimba cat de cat se pare ca nu reusesc.
    Poate ca eu sunt cea care greseste, dar n-am stofa de eroina. Vreau doar sa primesc ceea ce ofer: decenta, sinceritate, profesionalism si nu in ultimul rand respect! Nu voi obosi niciodata sa le ofer, dar, cu riscul de a ma repeta incep sa obosesc sa le caut la cei din jur!

  8. In momentul de fata, este foarte greu sa faci sa „unesti” 3 tineri daramite 10.000 sau 100.000. La nivelul mentalitatii romanilor (de orice varsta), apare suspiciunea si, de multe ori, invidia. Intr-un grup, intotdeauna un tanar se va uita la ce face cel de langa el si la ce vrea si, in loc sa vrea sa faca mai mult, va incerca sa il traga in jos pe respectivul.
    Mai greu este atunci cand intr-un grup unul dintre tineri este promovat sau primeste ceva in plus fata de ceilalti. Acesta va fi imediat exclus si va fi supus suspiciunilor (de genul: este un lingau, a dat spaga ca sa promoveze etc. ).
    Atunci cand un lider de organizatie studenteasca sau de tineret dintr-un partid roaga membrii sa faca ceva prima intrebare care apare este:”noua ce ne iese din asta?!?”…

    Va propun un experiment simplu:dati ceva gratis (ex: 100 lei celui care posteaza al 100 lea comentariu) si, totodata, organizati un concurs cu acelasi premiu (ex:premiu 100 lei pentru o strategie electorala).Intr-o ora sau chiar mai putin veti ajunge la cateva sute de comentarii, iar intr-o saptamana poate veti avea cateva oameni care sa se inscrie la un asemenea concurs.

    In prezent lipsesc valorile, lipsesc liderii de tineret. Nici pentru bani nu mai puteti sa le spuneti tinerilor „Get up! Stand up!”.

    Ati spus intr-un articol anterior ca promovati tinerii. Exista POSDRU, as avea cateva idei in directia asta, dar avand in vedere ca intalnirea de joi o faceti doar in capitala o sa fie foarte greu de impartasit.

    P.S. dragut termometrul de birou a lui Mircea…22 de grade astazi…nimeni nu va avea probleme:)!!!

  9. PENTRU ANCA:

    Poti face absolut orice cu Facultatea de Arte, sectia grafura. Tot ce trebuie sa faci este sa vrei sa faci ceva si sa incerci. Eu sunt absolvent de agricultura si in acest moment lucrez la o firma de consultanta. Parerea mea: incearca sa te reprofilezi, specializezi etc…in momentul de fata, angajatorii apreciaza absolut orice experienta in plus:…traininguri,conferinte,seminarii..in general, asociatiile studentesti organizeaza gratis…sau poate FUDV….!
    …orice conteaza…trebuie doar sa incerci si sa faci ce iti place!!!…

  10. Suna frumos ce spuneti, dar e imposibil de realizat. Mircea Badea striga de ani de zile de la masutza lui, in prime time, despre ceea ce ii doare pe marea majoritate a romanilor si nu s-a intamplat nimic(daca excludem aerul conditionat). Si nu numai el… Cainii latra, ursul merge. – asa spune un proverb si e perfect adevarat. Pana cand cainii nu vor incepe sa muste, ursul isi va continua drumul…

  11. Nu sunt varfuri ..lideri !!!
    Aia aleg sa plece din tara !!
    In general toti tinerii au gandul asta ..suntem lipsiti de vlaga inca de tineri
    statul asta ..birocratia ..totul e o mizerie in tara asta !!

  12. Mircea Badea va facut sa pareti chiar foarte simpatic in razboiul pentru aerul conditionat si ma facut sa intru la dumneavoastra pe blog,mai mult din curiozitate si-am ramas surprins sa citesc randurile de mai sus si clipul cu Bob. Sunteti mogulul cool,ce pot sa zic. Toate cele bune.

  13. E trist sa vad atata deznadejde din partea unor tineri. Voi chiar nu ati inteles? Voi/noi suntem viitorul! Poti face absolut orice iti doresti in momentul in care iti dai seama de asta. Trebuie sa iti asumi 2 lucruri: 1. Ca exista riscuri, deci trebuie sa-ti asumi si potentiale esecuri. Riscurile ar fi mai mici daca inertia nu ar fi atat de mare, dar mai ales la romani ea este imensa. Ce inseamna asta? Ca trebuie eforturi foarte mari si sustinute pentru a iesi din ea. Miscarile revolutionare te pot scoate din inertie dar impovareaza foarte tare genratiile urmatoare care trebuie sa intre intr-un ritm greu de sustinut(vezi capitalismul salbatic de la noi). Si trebuie inteles ca nu exista „tabula rasa” deci valoarea lor e discutabila. 2. Este necesara foarte multa rabdare, pasiune si dedicatie. Asta e partea cae mai grea pentru ca romanul e foarte lenes. Trebuie sa recunoastem asta. Ne tot plangem si ne victimizam si nu facem nimic. Cand ma uit la amaratii aia din Africa sau India cat sunt de fericiti asa amarati si batuti de soarta cum sunt ma enervez la culme. Poti trai fara bani multi, nevoia cea mai mare este de armonie. Noi nu avem asta pentru ca nu avem sistem, nu exista previzibilitate si ne omoara stresul si frustrarea. Amaratii aia din slums-uri din India sa stii ca au reguli foarte clare si traditii solide. Asta ii face pe ei mai ok ca noi(pot sustine o asemenea enormitate?)? Eu cred ca in unele privinte da….:) Asa ca treceti peste autocompatimere si ego si implicati-va in tot ce puteti si fiti liberi. Si sa nu mai aud plansete. Si eu sunt leftera si batuta de soarta si uita-te ca pot face multe si ma simt foarte fericita. Va pup

  14. O alta miza mai mare este prelungirea contractului lui Mircea Badea ca sa nu avem surprize de genul ca si-a incheiat contractul si nu mai face emisiune.

  15. Interesant, unii dintre tinerii care vietuiesc pe aceste meleaguri stiu ca traiesc intr-o tara in care se pot exprima liber, si cam atat. Birocratia face practic imposibila ridicarea unui anumit grup social, fie ca are 3 membrii sau 22 de milioane de membrii. M-am nascut in anul de gratie 1990, si de cand mi-am folosit pentru prima data plamanii intr-un urlet de lupta prelungit, am inteles ca idealurile nu mai fac parte din lumea secolului XX, respectiv XXI. Bob Marley este unul dintre cantaretii remarcabili ai lumii contemporane, dar nu cred ca a stat vreodata la o coada tipic romaneasca ( chiar daca a murit in 1981 si ar fi trebuit sa prinda una comunista). Si inca ceva, remuneratia domnului Mirca Badea ar trebui sa fie putin mai consistenta, avand in vedere profitul pe care il aduce. In rest, numai bine…

  16. Aveti dreptate dar romanul este tot roman,in loc sa faca ceva util societatii, romanul nu stie decat sa critice.

  17. art.124 alin.(1) din OG 92/2003-republicata prevede ca la cerere contribuabilii pot cere majorari de intarziere pentru sumele reprezentand TVA solicitat la rambursare si nerestituit in termenul prevazut la art.70 din acelasi act normativ.
    ***************
    Ma ridic in picioare si il salut cu respect pe cel care gandeste conform celor spuse in randurile de mai sus… si mai ales pe cel care a gandit si a spus:
    „Nu sunt doar vorbe. Sunt pregătit să susţin concret o astfel de schimbare istorică de generaţii. Vreau însă să-i văd vigoarea. Şi vârfurile.”

    Succes!

  18. Da.. un articol impresionant.. incurajator.. care te impinge parca si iti da idei.. frumos si felicitari; insa cam atat!
    In Rromanika sa te mai ridici acum, sa mai faci ceva? Nimic, poate doar de rusine. Marea majoritate din cei care ne conduc acum erau (scuzati expresia) pupincuristii lui Ceausescu. Asa ca ceea ce s-a intamplat in Moldova se va intampla si aici doar ca va avea o alta acoperire, o „masca democratica”. Gasca de la putere (cu bani foarte multi) controleaza totul, orice initiativa va fi zdrobita. Cel mai bun lucru pe care l-am putut face -si sunt multumit de asta- e ca am plecat din tara; e mai bine sa lasam gasca lor sa se paruiasca intre ei ca nu au pe cine conduce.
    Si sunt multe argumente pentru a sustine faptul ca o schimbare e imposibila. Increderea unul in celalalt a disparut. Banul este totul si totul se invarte in jurul lui. Daca as aduna 10.000 de tineri sa facem ceva, se vor gasi cel putin 50-100 de Iuda care sa ma vanda pentru 300 euro.
    Nu mai sunt sanse.. poate doar o bomba atomica sa stearga tot si peste 200 ani sa se intemeieze iarasi ceva…

  19. D-le. Voiculescu adevarat vorbiti dar,la 28 de ani ai mei,am inteles ca unde sunt mai mult de o persoana sunt mai multe interese,iar in romania de azi nu sacrifica nimeni comoditatea pentru altruism nici cu pistolul la tampla.totul e pt mine azi. nu se gandeste nimeni ce viata va trai fata mea de 1,8 ani peste 5-6-10 ani, poate nici noi parintii ei care ne rupem oasele cu 1,5 salarii fiecare si traim de pe o zi pe alta…
    la fel multi altii… nu ne sta in gena de romani sa facem ceva pentru un maine mai bun,mai curat,mai cinstit. nu ne vom trezi nici pe patul de moarte… 100 de oameni stransi si pusi pe fapte vor avea soarta mult mai tragica decat preotul din america ce protesta pasnic. nu mai poti fii curat intr-o tara total corupta si putreda. ai mancat o paine uscata si esti parte la o coruptie, ajuti la o frauda fiscala si sporesti averea pitarului ce a livrat-o. e nevoie de o bomba atomica si peste 10000 de ani sa ne renastem si sa ne reinventem. si atunci gred ca vom urma aceleasi greseli. e in firea omului sa ajunga la autodistrugere(parerea mea de tanar fara experienta vietii,dar se zice ca pana mori inveti). multumesc si mai vorbim

  20. D-le Voiculescu, sinteti si deputatul nostru – deci si al meu – deoarece v-am votat. pina acum, n u-mi pare rau, chiar il felicit cu aceasta ocazie si pe Dl.primar.Va multumesc, pt.Bob Marley. Va doresc sanatate, sa va bucurati de fete si de nepoti. Mai mult nu va cer si nu va spun, stiind sigur ca nu aveti putere mare.Ar fi multe de facut , dar nu depinde numai de dv. Cea mai mare greseala a PSD-ului, a fost alianta cu PD. Drept cre, va spun cinstit, nici acum la europarlamentare, eu si familia mea nu stiu cu cine sa votam…Cred ca nici n-am sa votez.Am fost toti f.f.fdezamagiti de aceasta alianta. PUNCT.

  21. P.S. Sa nu cumva sa ni-l luati, sau sa ni-l ia cineva pe Mirciulica Badea…Este pilula noastra de seara, cu verva cu tineretea cu inteligenta lui, ne da fiecaruia dintre noi o stare mai buna. El este omul care spune ceea ce , poate, fiec are dintre noi am spune, daca am avea cui. Despre d-na M.Radulescu – f.bine ca a plecat. Stiu sigur ca si in alte tari, atunci cind un realizator al unei emis.indiferent de ce natura ar fi ea, emisiunea , intra in scandaluri, are probleme mai delicate, nu mai este demn de a fi un fel de „model” pentru cineva.

  22. PS.la PS. Uite ca nu mai termin… EU personal, va multumesc pentru postul de radio ROMANTIC. Stiu ca ati insitat sa nu fie inchis. Inca o data, va multumesc.,

  23. sunt membru pc timis,filiala lugoj de vreo 10 luni si nu am fost chemat la partid o data,macar sa semnez carnetul,sa mi se dea in mana doctrina partidului sau sa mi se comunice idealurile si telurile acestui partid.ciudat,nu?poate eram de vreun ajutor,macar lipeam afise…incep sa regret,dar oameni din trustul intact ,prin prezenta lor si onestitatea lor,asa cum ii vad eu la televizor, m-au facut sa cred ca atrageti oameni de toata admiratia pe langa dvs. si asta spune ceva si despre caracterul dvs. ca om si ca patron(care sunt doua persoane diferite,evident). sper sa ma lamuriti.multumesc anticipat,puscas dumitru zamfir

  24. Va felicit! Curg vobele…curg…natural si mai ales simpatic! N-am crezut ca o sa spun asta vreodata, dar mi-au placut mult postarile dumneavoastra. Atitudinea mai noua pe care o aveti vis-a-vis de electorat este mai mult decat de aplaudat. Sunteti o lectie pentru faptul ca toti trebuie sa ne adaptam. Chiar si cei tineri au uitat sa tina pasul, incepem sa abandonam visul schimbarii in mai bine in momentul in care nu apar rezultate imediate.

    Numirea dumneavoastra in MOGULUL COOL este superba! Felicitari domnului Catalin N!

    LA MAI MULTE POSTARI!

  25. Nu, dle Voiculescu… nu exista mize mai mari. Sigur nu exista pentru majoritatea telespectatorilor lui mircea badea. Pe care-l admira tocmai pentru ca nu are mize mari. Pe el nu-l intereseaza mai nimic (dupa cum singur declara): nici politica, nici daca basescu va fi sau nu reales, nici sportul (in afara de box, desigur), nici muzica, nici tinerii, nici cultura… Il intereseaza doar razboaiele lui personale cu aerul conditionat, laptopul, politistii, bancile, telefonia mobila etc. Prin urmare nu le puteti cere admiratorilor lui (al aerului lui de razvratit impotriva tuturor si al neinfricatului) sa schimbe Romania.
    Tinerii care pot schimba Romania sunt exact aceia care nu se strang 10.000 ca sa preia oranizatii de tineret ale unor partide corupte. Sunt tinerii decenti, culti, umanisti (apropo, era mult mai bine daca pastrati denumirea veche), interesati de cei de langa ei. Dar fara acele „talente” care duc un om politic la succes. Sunt izolati, agresati zilnic de o lume aberanta, mizera, condusa de o alianta perversa intre sexy-braileanca si elena udrea. Oamenii aceia au nevoie de politicieni ca sa fie pusi in pozitii de unde pot schimba Romania. Dar de ce ar face-o, cand acolo trebuie sa poposeasca clientela economico-politica?
    Stiu ca sunteti sincer in ceea ce spuneti, dar nu va cred atat de idealist si naiv. Daca acei tineir de care vorbiti dvs. se vor strange 10.000 si vor da asaltul asupra unui partid pentru a-l prelua, inseamna ca si-au pierdut deja ceea ce-i face deosebiti si capabili sa schimbe Romania. Ei trebuie „pescuiti” de cineva ca dvs. si pusi sa fie ei insisi in locuri de unde ar putea schimba ceva.
    Daca veti sta la geam (fie ea si virtuala), asteptand sa vedeti in zare armata tinerilor-doritori-de-schimbare… mi-e teama ca ii veti auzi cerand aer conditionat pentru badea.

    PS. Acum serios. Pe cine credeti ca vor vota telespectatorii lui capatos sau madalin ionescu?

  26. interesanta perspectiva, mai ales ca pana acum niciun politician n-a mai spus ceva asemanator. totusi, suntem noi capabili sa schimbam ceva? eu cred ca ne vom taia singuri craca de sub picioare.
    marea problema a Romaniei e ca noi tinerii, cei de la care se asteapta TOTUL, nu suntem deloc solidari. asa ca preferam sa ne taiem craca de sub picioare.

  27. Si Geoana ce credeti ca ar zice de ideea asta cu ,,Stand Up!” :)? Eu cred ca l-ar pune pe mai tanarul Vanghelie sa puna afise, in fiecare organizatie, pe care sa scrie maaaaaare ,,Sit Down!”. LOL

  28. Domnule Voiculescu…ce spuneti aici ar fi comic(mai ales pentru sintagmele „tara libera” sau „sentimentul propriei puteri”) daca nu ar fi tragic sa auzi asta din gura unui fost securist care s-a imbogatit tocmai din ingradirea drepturilor si prin smecherirea populatiei.Am mai scris si prin alte parti cu mult timp in urma despre presupunerea mea ca va folositi de Badea pentru a atrage o patura de tineri pe deoparte debusolati sau negativisti pe de alta parte anarhisti si inculti.Iata ca articolul asta imi confirma ca nu m-am inselat.Un singur lucru va scapa…oamenii astia il simpatizeaza pe Badea…asa cum e el…pe dumneavoasta insa niciodata,asa ca nu va mai oferiti sa va puneti in fruntea lor ca e degeaba.
    PS.Daca e nevoie de 30000 de oameni sa formezi un partid …cum Dumnezeu PC-ul a reusit sa se omologheze?

  29. Pt thorhammer ..esti penibil !!! Te stie lumea dupa forumul Antenei 3 ..pana si Badea ti-a mai zis asta !!! Nici aici nu scapam de tine si de obsesiile tale !!

  30. Oh da..daca a zis Badea…Pana una alta..lasand la o parte pe Badea cu complexele lui…judeca ce spun cu mintea ta nu mai lua mura in gura parerile unuia care are tot interesul sa nu aibe critici.Mai judecati fratilor si cu creierele voastre..ca pana acum nu am auzit decat pareri despre aerul conditionat.

  31. Voiculescu&Badea nu vor putea niciodata sa faca o MISCARE DE RENASTERE A TINERILOR. Asta pot numai Basescu&Boc. BOC RULZ!

  32. @thorhammer – Cine nu ar vrea sa nu aiba critici? Pfff… e ca si cum ai spune ca nimeni nu vrea sa aiba bani. Insa, mataluta prea pui etichete (,,tineri debusolati, negativisti si anarhisti” – ca sa te citez ca pe un clasic in viata ce esti).
    Si n-ar fi nici asta o problema, caci ,,murdaria este buna” :), dar ma ingrijoreaza faptul ca, pe langa aerul lui Badea, acum trebuie sa ne unim glasurile pentru a cere o oglinda si pentru tine.

    Nota bene, nu m-as fi bagat in discutie daca nu as vazut ca tu si cand citesti auzi voci (,,…pana acum nu am auzit decat pareri despre aerul conditionat”, dupa cum spui). Cred ca fenomenul asta se cheama cumva, dar nu e treaba mea sa pun etichete celorlalti.

  33. dv stiati ca nu aveti dreptate?
    dupa 20 de ani, pe multi ne-a apucat lehamitea, deznadejea, sila…
    stiati ca cei 3 sau 30.000 sau 100.000 de tineri ar fi linsati (de presa in primul rand) daca ar incerca sa faca ceva?
    nimeni nu mai vrea figuri noi in politica in viata sociala. cei vechi te sfasie, lipsa banilor iti taie elanul…
    nimeni nu poate prelua un partid astazi… interesul imediat al unei societati imfomentate care traieste cu spaima zilei de maine nu este acela de a face ceva. majoritatea romanilor nu mai asteotam nimic bun. vrem doar sa supravietuium sau sa plecam de aici. atat.
    romania de astazi e a celor cu bani.
    punct.
    de vorbe si indemnuri frumoase suntem satui…

  34. sincer va spun ca nu am avut rabdare sa citesc toate comentariile, insa noi in general ca popor, suntem fffff delasatori!!! eu unul am 29 de ani si sunt convins ca voi reusi sa schimb ceva in tara asta, poate nu pentru mine dar pentru copii mei SIGUR!!!! si dc stam toti cu ochii la tv sau la pc si ne plangem ca nu putem face nimic asta ce inseamna… ca noi suntem principalii vinovati!!!

  35. Se pare ca nu rezonez cu oamenii de pe blog…parca e un mini-Badea blog. De-acum o sa ma multumesc sa postez cate un mesaj si sa nu mai citesc mesajele celorlalti. Cum poate fi cineva atat de egoist sa imprastie negativitatea si frustrarile lui in jurul sau? Pe langa faptul ca sunt incapabili si lasi mai sunt si egoisti si nesimtiti. Sper sa va loveasca intr-o zi ratiunea.

  36. Nu-mi vine sa cred ce citesc! Chiar putem impreuna sa schimbam ceva? Taman cand ma luptam cu mine insami pentru a accepta manifestarii virulente si ma imuniza contra bolii contagioase a societatii, a politichiei, a sistemului stramb si sucit de valori al zilelor noastre.
    Daca depinde catusi de putin de mine, sunt pentru! Doar o clipa, sa imbrac armura si sa insfac scutul. Sunt gata de plecare in cruciada. Ce rezolvam mai intai?

  37. Mult adevar in propunerile Dumneavoastra vis-a-vis de noua generatie, dar, ca este „si un dar”, pe care nu-l au tinerii . Ma refer la educatia care a fost facuta in perioada post „ceausista” si care nu se compara cu una normala.
    A ! am uitat ! Pentru a putea sa se asocieze si sa schimbe „lumea” , tinerii au nevoie de BANI ……
    Credeti ca U.E. este „dispusa” sa aloce fonduri pentru „schimbarea lumii”?

    P.S.
    (la p.s.2)

    ” P.S. 2: Am primit, în câteva zile, zeci de mes………. (Mircea are acum un termometru pe birou; dacă vreodată mai depăşeşte 25 de grade, cineva va avea probleme). Însă, cu toată simpatia pentru Mircea, există şi mize mai mari! Luptaţi şi pentru ele! ”

    Cine „cineva va avea probleme”?
    Din toata inima sper sa nu fie Doamna Camelia !

    Cu stima,
    C.J.

  38. Am citit postarile dumneavoastra pe acest blog. Sunt surprins, pentru ca imi place. Nu ca ar trebui sa nu imi placa. Sunt gata sa cred ca am facut o greseala. Am cazut prada unei imagini de personaj negativ care mi-a fost insuflata de media, de anturaj, de toata lumea. Nu pot sa spun ca as fi avut vreodata vreo parere contra dumneavoastra. Mi-a placut ca ati avut coloana vertebrala si ati iesit de la guvernare atunci cand ati simtit ca nu sunteti bagati in seama. Mi-au placut proiectele de legi pe care le-ati propus, legea retrocedarilor e bine conceputa, speram sa fie si aplicata. Dar totusi, mi-ati ramas indiferent. Descopar totusi ca ideile dumneavoastra sunt bune si cu putin efort ati reusi sa atrageti mai multa simpatie. Eu mi-am schimbat cel putin perceptia, daca nu intreaga atitudine de cand am descoperit blogul dumneavoastra. Raman in continuare un liberal in gandire si actiuni. Dar sunteti un partener politic interesant. Felicitari!

  39. Buna seara !
    Aveti dreptate domnu’ Voiculescu cu tot ce spuneti in postarea de mai sus, dar in practica lucrurile stau mai greu. Am vrut si eu sa schimb ceva in orasul meu, sa ma implic dar am fost refuzat instant. Vroiam sa ajut la promovarea unicului muzeu al Mineritului din Romania (sunt doar 3 in Europa). Umila mea cerinta a fost : sa fie montate la intrarile in Petrosani ceva materiale (o tabla) care sa promoveze muzeul. Dar nici nu am apucat sa imi termin idea si am fost refuzat.

  40. domnule voiculescu,

    pentru a provoca alegeri anticipate noi cetatenii de cate voturi avem nevoie?? dar pentru a inlatura un presedinte de la putere??? (fara intentia de a fi partinitor sau sa fiu acuzat de anti-basescianism)…

    multumesc!

  41. D-le Profesor, in teorie asa este, aveti dreptate. In realitate stiti bine ca nu este asa. Ne adunam 3 tineri sa facem ceva. „Baietii destepti” se „autosesizeaza si iau masuri. Au cu ce: Politie, Procuratura, Judecatorie, Interlopi. Si incep sa umble la dosare: au afaceri, parintii cu ce se ocupa, iubitele (exemplele sint la tot pasul prin ziare). Daca sint curati ca noi-nascutii, li se insceneaza ceva.
    Finalul va fi: ori joci ca noi ori dispari. Si aici abunda cazurile in presa. Un exemplu deja clasic e Mircea Badea. Politicul, intins ca o pinza de paianjen, face si desface. Ai o pila unde trebuie, prinzi un contract, altfel e ca si cum ai alerga singur si sa iesi pe locul 2.
    Esti nepotul cuiva, poti sa parvii, altfel vei ramine un nimeni sau vei emigra undeva unde sa te poti desfasura.
    Si asta e asa, d-le Profesor, pentru ca in cei 20 de ani trecuti, clasa politica numai asta a facut. Eu am o singura nedumerire, cum un simbrias la stat (cum e Presedintele) poate fi milionar in euro, iar eu care in ultimii 20 de ani am o mica afacere, care lucrez 12-14 ore pe zi, care n-am mai fost intr-un concediu de 15 ani, nu reusesc” sa ma dezlipesc.
    Oare din cauza ca n-am cunoscut omul care trebuie? N-am intrat in partidul care trebuie? (Nu sint inscris in nici un partid.)
    Cam asta e realitatea tarii in care traim. O tara in care politicienii actioneaza impotriva proriilor cetateni. Altfel nu s-ar explica de ce anumite contracte publice au clauze secrete. De ce acei care le-au negociat/semnat au ajuns in fruntea statului.

  42. Apropo, d-le Profesor, cum comentati asta:
    http://www.ziua.net/display.php?data=2007-10-16&id=228042 ?
    Adica cum ne otraveste Guvernul oficial:
    „Sarea iodata favorizeaza cancerul
    – Iodarea este un atentat la sanatatea romanilor. Dupa 4 ani de functionare a nefastei H.G. 568/2002 numarul cancerelor tiroidiene s-a dublat, iar numarul hipertiroidiilor a crescut de la 3127 la 6387, declara profesorul Chirila.”

  43. Buna seara distinse domn
    De aproape 9 ani sunt un tanar partener al dumneavostra in cea ce insemana schimbarea la fata a politicii si mentalitatiilor din Romania, 9 ani de bucurii si suparari ,9 ani in care am ajuns sa conduc o filiala ( destul de puternica si cu un cuvint greu in urbea noastra-Oradea) 9 ani in care am gasit prieteni adevarati in partid si care ca si mine si ca si Dvs. inca mai speram sa schimbam ceva.
    Pentru noi reprezentati o speranta , poate singura de pe scena politica actuala dar speranta care parca incet incet dispare prin lipsa Dvs. din viata politica activa a Romaniei si sper sa nu va supar dar si prin cateva decizii pe care le-ati luat in defavoarea PC-ului. Sper ca veti asculta pe vitor si cuvantul nostru in luarea unor decizii care ne afecteaza si munca noastra si mandria noastra si sperantele noastre. Din pacate in ultimul timp Partidul Conservator a disparut de pe scena politica cu mici exceptii ( initiativele Dumneavostra) in rest parca suntem un vas fara capitan….
    Nu vreau sa comentez alinata noastra cu PSD e si buna dar e greu de colaborat cu ei ( avem un alt target si alte ideologii complet diferite fata de ei) dar ma supara f mult faptul ca suntem doar o imagine din umbra a lor si in special Doamna presedinta care complet lipsita de imagine.
    Noi cei de la Oradea suntem toti tineri , eu am 34 de ani, am lupta dar sa avem cu cine( ma refer la sustinerea de la centru), pe moment nu ne mai incurajeaza nimeni iar parca zi de zi ne scad si noua puterile .. dupa 9 ani…si inca suntem tineri
    va rugam ..inca o speranta pentru partid ,,va rugam..

  44. Frumos discurs domnule Voiculescu….admirabila mentalitea ce reiese din text…..probabil ca si acesta este motivul ptr care ati reusit in viatza…..dar …cu tot respectul ….pentru tinerii din ziua de astazi este greu sa gandeasca asa ……cand nu ai o locuintza , cand iti este foame ……..cand esti calcat pe cap zi de zi , exploatat zi de zi …e greu sa mai ai ganduri revolutionare …..

    E mult prea adevarat proverbul care sune sa nu ii dai omului cat poate sa duca ….romanul indura multe …..POATE MULT PREA MULTE !

  45. 1. mi-a placut cum, in sfarsit, iesiti (cu eleganta) din penibila tema „aer pt marele badea” si folositi audienta capatata pt a o deturna (pozitiv) spre o tema mai interesanta
    2. bravo si pt tema abordata mai ales ca unii dinter „tinerii din ziua de azi” – :)) – sufera fie de „nu-mi pasa”, fie de ‘nu are rost”, fie de ‘merge si asa”, ‘la ce bun”, „ce-mi iese” (asta fiind blazarea) sau de „las sa intre altii la razboi ca eu poate ajung la placinte” (oportunism frivol)
    3. acum voi fi un pic afurisit: cam mare diferenta intre teoria enuntata (frumos in text) apropo de implicarea si potentiala forta a tinerilor si practica, inclusiv cea patronata de dvs: sa ma si explic – din „garniturile de tineri” promovate de PUR sau PC (deci de dvs!) cei mai cunoscuti sunt, pt mine, codrut seres si silvia ciornei – intamplator tineri care au lucrat in firmele dvs.
    4. altfel spus, daca boc si-a pus soferul consilier la guvern, si voiculescu si-a pus angajatii (de la firma privata) sefi la partid sau chiar ministri; adica idee e… altii nu ati gasit? :))

  46. Totul suna asa de bine in teorie si merge foarte prost cand vine vorba de practica. In Romania nici nu miroase a meritocratie. Cei care ajung in varf chiar tineri sunt deja putrezi (vezi Eba), nu au nici un contact cu viatza reala. Ca sunt pesimist sau e doar realitate (nu pot fi fericit dak am o banana) nu vad nici o solutie ca sa schimbi sistemu asta.

  47. Domnule Voiculescu , de ce nu-l sustineti pe Mircea Badea sa candideze la presedentia Romaniei ?
    Ati putea sa-l convingeti sa candideze , in calitate de independent , si sunt sigur ca intra in turul al doilea de scrutin !
    Stim cu totii cum se aranjeaza ploile in politica !

  48. Domule Voiculescu,
    Personal stiam toate raspunsurile la intrebarile dumneavoastra. Stiam de asemenea ca esecurile le poti transforma in proiecte reformatoare. Dar pe toate astea le stiam in 2004, cand m-am inscris in PUR. De ce?… Din PURa convingere si pentru un slogan:”Sa fii om copilu meu”. M-am implicat in politica, neglijang putin afacerea pe care tocmai o incepusem la terminarea facultatii. Am avut si rezultatele scontate(presedinte la o organizatie judeteana de tineret a PC – functie nu tocmai statutara…si nici macar asta nu am inteles de ce??). Dar cand a trebuit sa trec intr-o pozitie care ducea la mai mult decat munca organizatorica in folosul „seniorilor” (mai exact sa ajung intr-o functie de executie?……)varsta si lipsa de experienta au devenit un handicap pe care nu l-am putut depasi. Asta m-a facut sa ma intorc 100% la afacerea pe care o incepusem, sa o cresc(un lucru bun :)) si sa ma intreb: oare mai merita sa ma intorc in politica, in momentul in care disponibilitatea financiara imi va permite sa investesc cateva mii de euro (aprox.10.000)intr-o campanie electorala?
    Astept sincer raspunsul dumneavoastra si mai fac precizarea ca inca nu am demisionat din singurul partid care m-a facut sa cred (cei drept o falsa impresie) ca tinerii conteaza in Romania.

  49. Draga CLAUDIU (din P.C. Oradea),
    Cred ca nu ai inteles mesajul Domnului Voiculescu :

    „Ştiţi că 3 tineri pot forma o asociaţie care poate apăra drepturile unei întregi naţiuni? Ştiţi că 30.000 de tineri (cam câţi merg la Steaua – Dinamo) pot forma un partid politic? Ştiţi că 100.000 de tineri pot propune o iniţiativă legislativă? Ştiţi că, dacă vă asociaţi şi aderaţi în masă la orice partid, veţi putea conduce acel partid? 10.000 de tineri cu un ideal comun pot prelua orice organizaţie de partid din ţară! Nu va mai trebui să suportaţi inerţiile seniorilor, nu va trebui să deprindeţi arta compromisului permanent.”

    Cei care citesc aceste postari inteleg mesajul tau :

    „Noi cei de la Oradea suntem toti tineri , eu am 34 de ani, am lupta dar sa avem cu cine( ma refer la sustinerea de la centru), pe moment nu ne mai incurajeaza nimeni iar parca zi de zi ne scad si noua puterile .. dupa 9 ani…si inca suntem tineri
    va rugam ..inca o speranta pentru partid ,,va rugam..”

    Te rog sa ma scuzi, dar esti JALNIC !
    Iar stati cu „mana intinsa”?

    Felicitari Domnule Voiculescu ! Mai scapati de fatarnici si pupincu…

    C.J.

  50. Nu vazusem comentariul „colegului” de la Oradea. Dar pentru binele si demnitatea dumneavostra, astfel de „ode aduse conducatorilor iubiti” nu ar trebui sa fie publicate. Totusi sper sa va scrie pe adresa Fundatiei Dan Voiculescu si sa va ceara un sprijin material pentru alfabetizare si invatarea gramaticii limbii romane. Daca nu il ajutati va rog sa-mi redirectionati mail-ul lui, ca ii fac eu o sponsorizare.
    Stimate blog-er: VIITOR se scrie asa si nu „vitor”, DUMNEAVOASTRA se scrie cu „d” mic(cu exceptia inceputului de propozitie, fraza, enunt, etc.); doar Dumnezeu se scrie cu „D” mare si asta doar in situatia in care nu esti ateu; doamna Presedinta este de fapt doamna PRESEDINTE (doar esti si tu pe un blog al unui profesor universitar nu pe HI5). Sper ca nu te superi foarte tare pe mine, dar la cat am sesizat ca il iubesti pe dl. Voiculescu (nu iti ascund faptul ca si eu il stimez) era absolut necesar.
    Ca sa inchei in stilul tau (excesiv obedient), citez:<>
    P.S. Nu te supara foarte tare pe mine, ca mai aveam cateva chestii de obiectat la continutul odei tale!…

  51. Foarte frumos discurs, dar am sa va dau un exemplu. Sunt membru PC, si nu pt dvs, ci pentru admiratia care o am pentru liderul PC local. Nu dispun de mii de tineri ca sa imi pot impune eu ideile, dar nici nu imi doresc asta. Am aderat de cativa ani, si am participat cat am fost lasat de la cea mai simpla sedinta pana la organizare. Ca sa te afirmi, trebuie sa vi cu ceva nou, dar pana la Dumnezeu te mananca sfintii. Asa si aici, acei consilieri locali, judeteni sau alti membrii care sunt in cercul de incredere al liderului nu iti permit sa faci nimic, ba chiar isi urmaresc interesele personale. Sunt convins ca „liderul” nu are intentii rele, dar ii este tinuta mana la ochi. Cam atat am avut de spus.

  52. Sunt n motive pentru care suspinam in tacere… Cata vreme dosare grele din ’90 incoace nu se lamuresc, nu se finalizeaza cu verdicte clare prin intermediul „justitiei”, cata vreme angajati ai statului isi copiaza la indigo mentorii/maestrii asimiland in special lucrurile imorale, ca sa nu spun altfel, iar unii mor pe strazi cu dreptatea in mana sau devin victime ale sistemului si, prin urmare, niste ratati – este practic imposibil sa indraznesti sa speri. Doar cei care si-au finalizat studiile superioare in tara si au indraznit sa reia viata de cariera de la zero in strainatate pe baza pregatirii pot fi de neatins. Se va face lumina in Romania, abia peste cateva generatii de copii care acum se nasc. Si abia atunci Romania se va simti cu adevarat „libera” si va putea actiona conform dorintei de exprimare.
    Dar poate va fi prea tarziu, avand in vedere natalitatea scazuta in randul cetatenilor romani cu aceeasi etnie. Fara sa vreau sa par pesimista, observ cu tristete acest lucru din motive in primul rand economico-financiare si apoi datorita simtului de responsabilitate al populatiei de rand de a mai creste un copil in zilele noastre. De ceilalti, nu am dreptul sa comentez… Puterea de cumparare este prima care ne doare, datorita nevoilor zilnice de a trai in conditii corespunzatoare igienico-sanitare si de nutritie.
    Eu nu am voie sa iau atitudine acum, cata vreme populatia din Romania este in bezna (adevarul nu este dezvaluit, ci camuflat) si mai este si plina de datorii sau credite bancare. Am ajuns sa consumam mai mult decat producem, asa ca eu una pot sa imi spun mie insami „multumesc, Doamne!, ca traiesc” si „ciocu’ mic, ca nu a sosit vremea!”

  53. Vocabularul mi sa redus la un singur cuvant WOW, ma asteptam la ceva gen…. discurs de om politic in fata camerelor de filmat ( obisnuitele scuze, promisiuni, laudarosenii) in schimb gasesc un om care spune ” treaba de mogul”, „Nu vă plac …..Voiculescu…? Schimbaţi-i! Luaţi-le partidele sau faceţi altele!” in fine am ramas placut surprins si sper sa acordati atentie in continuare acestui blog.
    Si ( banuiesc ca deja vati plictisit citind despre asta) noi telespectatorii va multumim pentru aerul conditionat al lui Badea.

  54. din doua postari ieri 19 in jurul orei 17 nu apare pe site nici unul?
    am deranjat?
    sper ca nu…
    ciudat totusi…
    in fine…

  55. mda… pai, cam de ce va imaginati ca ati primit zeci de mesaje pentru aerul lui Mircea? Pentru ca Mircea lupta cum poate, de la masuta aia a lui, pentru mizele astea. Dar atit timp cit ciinii vagabonzi din Bucuresti ne composteaza copiii, cit timp invatamintul de calitate a disparut, cit timp statul isi bate joc de tine si te fura cit de mult poate, cind incerci sa destelenesti o afacere, esti descurajat sa mai lupti pentru vreo miza…

  56. servus
    domnule Voiculescu, dragi „comentatori”
    parerea mea este ca suntem o natie de indiferenti!
    nu ne pasa k avem miliarde de tone de gunoi menajer pe spatiile verzi (vezi ce se intampla in fiecare weekend mai frumos cand romanii merg la gratar)
    am vazut la televizor gagici care stateau la plaja printre tone de gunoi…
    de asemenea, suntem inca o natie de ingaduitori!
    nu luam atitudine cand la magazin ne da rest o bomboana sau o pastila orbit,
    nu luam atitudine cand vedem in parc un caine care face mizerie in parc si stapanul il incurajeaza..
    mergem la piata si cumparam rosii cu 7,5 lei/kg din acelea importate..
    nu luam atitudine cand mergem la urne si votam cu Vanghelie si Basescu!
    participam numai asa k sa ne vada vecinii si sa avem ce discuta o saptamana inainte si una dupa..
    de fapt noua nu ne pasa cine va iesi alesul.. noi vrem doar sa treaca alegerile si speram sa fie mai bine… ceea ce e aproape corect!
    fratilor! DESTEPTAREA! GATA!
    pana aici a fost.. de acum inainte vrem schimbare cu adevarat..
    OK! asta a fost mesajul.. acu ies in trafic si sigur o sa ma injur cu cel care vrea sa ii dau proritate dar nu pot pentru k pierd verde la semafor.. iar o sa ii claxonez pe cei care acum invata sa tina covrigul in mana … etc!!
    intelegeti ideea … cam asa suntem noi romanii!
    :)

  57. Romania este o tara libera, pot sa-mi exprim liber nemultumiriile. Singura problema e ca nu ma asculta nimeni. Ba chiar daca incerc sa formez o gasca de tineri nemultumiti e posibil sa fiu in atentia servicilori secrete, cum sunt si tinerii din Republica Moldova, numai in Romania e mult mai mascata toata povestea.
    Poate de dumneavoastra a fost frica regimului Basescu, ca aveti massmedia, sunteti cu mare influenta, dar imaginati un tanar care este angajat la stat, indiferent ca e functionar public sau nu, dar sistemul in care e angajat la nivel central si la nivel local e condus de un sacal portocaliu (PD-L) , e posibil sa se trezeasca somer! Asta e problema in Romania, poti exprima liber opinia si nemultumirile, dar se suporta consecintele………

  58. Am o vorbă de câţiva ani referitoare la români: „Românii sunt MaiDanezi ca danezii…” şi mereu mi se confirmă cât de diferiţi suntem chiar şi între oameni de aceeaşi clasă socială… Indiferent de caracterul fiecăruia, că până la urmă aşa ne-a făcut Dumnezeu – diferiţi (sau unici) – dacă ne-am orienta în jur şi am avea un minim spirit autodidact, am reuşi să evoluăm câte puţin pe zi ce trece. Numai bine!

  59. Stimate dle profesor,
    In primul rand as dori sa va felicit pentru deschiderea pe care o aveti pe acest blog si sper ca aceste discutii sa nu se finalizeze in viitorul apropiat….si sa fie si constructive si real ajutatoare pentur multa lume (nu doar pentru Mircea Badea – pe care-l urmaresc doar ocazional).
    Ma numar printre acei tineri ce v-au cunoscut personal….drept pentru care va multumesc pentru ocazie…si de la care am avut multe de invatat.
    Am invatat multe lucruri de la dvs, printre care si acela de a spune lucrurilor pe nume, de a lupta pentru adevar, de a nu fi fatarnic, de a fi un exemplu pentru multi/model, punctual, de a fi cinstit si corect in evaluari si actiuni….astfel incat copiilor,parintilor sa nu le fie rusine cu un astfel de parinte/copil.
    Cu parerea de rau insa, societatea noastra: institutiile publice, precum si foarte multe societati private nu sunt pregatite pentru a accepta la propriu astfel de persoane.
    Are dreptate unul din cei ce au comentat pe blog, care sice ca din cauza seniorilor e greu sa te ridici…. Seniorii inteleg ca sunt mai slabi, mai putini energici, surse de idei si inspiratii secatuite……insa detinand fraiele puterii fac tot posibilul sa se inconjoare doar de YES MAN , de persoane slabe (ca sa nu prezinte pericol pentru scaunul lor) si nu de persoane ce lanseaza idei….critici….propuneri….iar cum apare vre-un pericol la orizont inceraca sa-l anihileze sau sa-l izoleze ca nu cumva sa fie observat de sefii lui si propusa o eventuala rocada….
    Iar acei seniori de care va zic, multi din ei nu au scoala democratica de dupa ’90 si dau din coate puternic pentru a se tine pe linia de plutire.
    e valabil si in politica …..
    Spre fericire….am rezistat…insa cunosc multe cazuri in care lumea a esuat in aceasta lupta surda, cu arme neortodoxe si nedemocratice.

    Cu respect

    Andron

  60. Pentru Anca,

    Ce se intampla cu absolventii de arte plastice? Se intampla ca isi dau seama ca pe nimeni nu i intereseaza ce stiu ei sa faca. Un broker mi-a spus clar: e frumos ca vrei sa iti bati capul, dar ce vrei tu sa faci nu iti va aduce niciodata bani, pentru ca nu intereseaza pe nimeni.
    Si da, absolventii de arte lucreaza orice altceva pentru ca arta „trebuie” facuta in timpul liber, ca e un hobby…
    Faptul ca i-a dat cuiva prin cap sa nu se mai faca plati pe drepturi de autor ne da o dimensiune a faptului ca aceia pe care i chinuiau orele de romana, muzica si desen nu le vad rostul nici dupa ce au trecut clasa si au ajuns in functii de conducere.

  61. Sunt perfect de acord cu ceea ce spuneti, ne place sa ne plangem de mila, ne place sa ne complacem intr-o situatie in care asteptam mereu ca altii sa rezolve ceva. Stim ce nu ne convine, aproape stim ce trebuie facut….dar nimeni nu pune mana sa faca ceva.

  62. Parerea mea este ca la majoritatea politicienilor de azi le lipseste inteligenta.
    Eu nu inteleg o chestie: cum poate Elena Basescu care de-abia leaga 2 vorbe sa fie candidata la Europarlamentare? Ma fratilor, astia care ati semnat pentru ea, voi ati vazut cat de greu se exprima? Cum sa te reprezinte o asemenea persoana? Nu ma refer aici neaparat la greselile gramaticale(daca ar fi doar alea ar fi chiar bine). Apoi habar are sa se apere de atacurile din presa. Parerea mea e ca e un politician ZERO BARAT(nu o sa faca abosolut nimic). Ce sa mai zic, sunt total dezgustat ca o asemenea persoana apare la televizor ca si politician. Daca aparea ca si manechin nu aveam nici o obectie.
    Apoi nu mai inteleg cum un candidat la presedintie sa accepte fie asa de umil incat sa se lasa scos la lectie? Sincer eram hotarat sa-l votez pe Crin pana cand s-a lasat scos la tabla. Pai daca vine Obama la noi ma astept ca un astfel de presedinte sa-i curate pantofii.
    Domnule Voiculescu cu cine sa ma unesc? Oricum nu pot iesi in fata acum decat cei care au deja o relatie, o persoana care e deja acolo sus. E grav! Nu vad cine ne-ar putea scoate din rahat in urmatorii ani. Doar sa rasara o persoana care sa fie o combinatie intre determinarea, ambitia, hotararea lui Becali si calmul, diplomatia si inteligenta politica a lui Nastase.
    Lui Nastase i-a lipsit la alegerile trecute tocmai repeziciunea lui Becali(ii trebuia doar 10% din asta si iesea presedinte) si putin din mistocareala lui Basescu(la mistouri nu e bine sa raspunzi serios).
    Deci 50%Becali + 50%Nastase = Omul care chiar ar face treaba in Romania ca politician(parerea mea). Un om ca acesta ar fi Cozmin Gusa(pacat ca-i cam lipseste carisma). Iar sa urci putin in sondaje trebuie sa faci si putin show/teatru(un planset(Basescu), un urlat in public(Becali)) iti aduce popularitate(pozitiva sau negativa nu conteaza, te scoate in evidenta si ti-e mai usor sa-ti prezinti lumii ideile).
    Daca apuca 2 persoane sa ajunga aici cu cititul si a inteles ceva nu-mi pare rau de astea 10 min pierdute scriind mizeria asta(vb lu’ Badea).
    Sport la munci!

  63. Salutare Voiculescu-le,
    multumesc pentru ca Mircea Badea are un termometru in studio dar in acelasi timp nu vreau ca cineva sa o pateasca daca vine un val de caldura sau se strica termometru..
    Foarte buna postarea, .. trebuie sa recunosc ca este destul de incisiva.. ceea ce este bine dupa parerea lu mua :). Rezonez in totalitae cu ce a-ti scris aici: „Însă nemulţumirea continuă este un simptom al izolării, al singurătăţii, al neputinţei”.. Asa este nemultumirea continua te opreste din foarte muulte lucruri ce ai putea sa le faci iar demoralizarea duce doar la tristete profunda… cand spun acestea, o fac din proprie experienta :(. Poate nu avem bani si muulte altele, dar totodata avem informatia care este cea mai mare forta si optiunea de a alege sa te intalnesti cu alti omenasi pentru a schimba idei si a-ti da seama ca pana la urma noi astia mai ordinary avem aceleasi nevoi de baza care ne unesc cu sau fara vointa noastra. Stiu ca nu putem face lucruri mari din prima, dar sunt sigur ca daca incepem cu lucruri marunte, ne vom da seama ca ceea ce am putea realiza depaseste imaginatia multora :). Si Mircea vorbea in emisiunea de aseara de simpla srategie pe care o au „liderii” „Divide si Cucereste”. Parerea mea este ca liderii unei grupari intruchipeaza mentalitatea oamenilor din acel grup deci cee ce vreau eu sa spun, este ca, in primul rand ar trebui sa schimbam persoana noastra inainte de a incerca sa schimbam liderii..
    Eu sunt de parere ca tinerii pot demonstra ca au putere la votul pentru prezidentiale.. In momentul in care nu ne vom duce ca sa putem stampila pa bucata aia de hartie ca sa le dam increderea noastra, atunci cretinii astia de la putere isi vor da seama ca pot avea parte de surprize din partea noastra :). Ca nu conteaza cine este presedinte ci ce va face practic (in afara de a se masturba in „biroul oval”) pentru a ne asigura o viata mai calitativa fie ca sunt maelist,tigan,rokerist, hip-hop-er, drum&base, timisoarean, bucurestean, clujean, constantean,din deal de munte sau de la ses.
    Daca ceea ce am postat va face o singura persoana sa isi puna intrebari si sa se gandeasca sa schimbe mici chestii la el insusi, eu consider ca misiunea a fost indeplinita..
    Cu apreciere, ..

  64. Minunat sfatul cu forta pe care o au tinerii.
    O sa va spun o poveste despre o firma in care lucreaza doar tineri pana in 30 de ani si care au reusit sa faca din afacerea asta un succes. Fiecare din cei care lucreaza in aceasta firma este poate nu cel mai bine pregatit dar in fiecare zi munceste la specializarea lui, pt ca informatia este vitala pentru toata lumea.
    Singura problema ar fi institutiile statului. Pentru ca mediul privat e concurential si deci daca nu te adaptezi la mersul lucrurilor de pe piata inchizi si pleci acasa.
    Eu ma intreb ce trebuie sa fac sa schimb mentalitatea oamenilor care lucreaza la Administratia Financiara la Garda Financiara. Sunt ceva de speriat, niste oameni care nu gandesc decat executa ordine indiferent daca tu demonstrezi cu probe ceea ce spui. Institutiile statului parca lucreaza impotriva mediului de afaceri …..De unde incepem cu schimbarea la nivelul acestor institutii?

  65. Mi-ar place o initiativa legislativa pentru schimbarea imnului de stat ! „Desteapta-te romane” indiferent cine a fost compozitorul sau textierul, mi se pare un imn …bleg. Cred ca ar fi mai potrivit „Pui de lei” . Si istoric vb., a fost folosit si a avut efecte pozitive…de la pashopt incoa.

Comentariile sunt închise.